Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Wielkanocna babka colomba z dodatkiem wiśni i czekolady, firmy Galup
Masa netto: 750g
Colomba z dodatkiem wiśni i kropli gorzkiej czekolady - włoska babka drożdżowa.
Składniki: Mąka z pszenicy typ „0” – Wiśnie 11% [Wiśnie, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, sok z czarnej wiśni, koncentrat roślinny (czarna marchew, hibiskus), Zakwaszacz: kwas cytrynowy E330. Naturalne aromaty] – Masło - Cukier - Świeże żółtko jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Krople czekoladowe 7% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa) - Naturalne drożdże (mąka z pszenicy typu „0” - Woda) - Emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Kandyzowane czarne wiśnie 3% [czarne wiśnie, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, sok z czarnych wiśni, koncentrat roślinny (czarna marchew, hibiskus), Zakwaszacz: kwas cytrynowy E330 - Naturalne aromaty] - Mleko pełne - Cukier inwertowany - Sól - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. Składniki lukru 12%: Cukier - Świeże białko jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Orzechy laskowe Tonda Gentile Trilobata 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier puder (Cukier - Skrobia pszenna) - Olej słonecznikowy - Naturalne aromaty. Posypka: 4% granulowanego cukru i 2% całych migdałów. Może zawierać inne orzechy i musztardę. .
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki zapakowana w ozdobny karton z kolekcji "Dolce Vita".
Colomba Galup, wzbogacona kandyzowanymi wiśniami i całymi kroplami ekstra ciemnej czekolady w cieście. Pokryta jest chrupką glazurą z piemonckich orzechów laskowych „Tonda Gentile Trilobata” i całych migdałów, posypana jest granulkami cukru.
Masa netto 750g
Producent : Galup , Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.10.2025