62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Babka Colomba Wiśnie i czekolada, 750g

Wielkanocna babka colomba z dodatkiem wiśni i czekolady, firmy Galup

Masa netto: 750g

  • 105,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (5 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Colomba z dodatkiem wiśni i kropli gorzkiej czekolady - włoska babka drożdżowa. 

Składniki: Mąka z pszenicy typ „0” – Wiśnie 11% [Wiśnie, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, sok z czarnej wiśni, koncentrat roślinny (czarna marchew, hibiskus), Zakwaszacz: kwas cytrynowy E330. Naturalne aromaty] – Masło - Cukier - Świeże żółtko jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Krople czekoladowe 7% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa) - Naturalne drożdże (mąka z pszenicy typu „0” - Woda) - Emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Kandyzowane czarne wiśnie 3% [czarne wiśnie, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, sok z czarnych wiśni, koncentrat roślinny (czarna marchew, hibiskus), Zakwaszacz: kwas cytrynowy E330 - Naturalne aromaty] - Mleko pełne - Cukier inwertowany - Sól - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. Składniki lukru 12%: Cukier - Świeże białko jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Orzechy laskowe Tonda Gentile Trilobata 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier puder (Cukier - Skrobia pszenna) - Olej słonecznikowy - Naturalne aromaty. Posypka: 4% granulowanego cukru i 2% całych migdałów. Może zawierać inne orzechy i musztardę. .

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babki zapakowana w ozdobny karton z kolekcji "Dolce Vita".

Colomba Galup, wzbogacona kandyzowanymi wiśniami i całymi kroplami ekstra ciemnej czekolady w cieście. Pokryta jest chrupką glazurą z piemonckich orzechów laskowych „Tonda Gentile Trilobata” i całych migdałów, posypana jest granulkami cukru. 

Masa netto 750g

Producent : Galup , Piemont, Włochy

Najlepiej spożyć przed: 31.10.2025

  • Le Veneziane
  • Bortolotti Salumi
  • Filippone
  • Galfre'
  • Verys
  • Madama Oliva
  • Apulia Food
  • Streglio
  • Dolcezze Del Forno
  • Frescolat
  • Ronco Luigina
  • iFerrari
  • Galup
  • BUSTI
  • Acetaia Mussini
  • API Food
  • Frantoio Moscato
  • OPERA 140
  • NOVELLA
  • Gusto Toscano
  • Amedei
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Fattorie Fiandino
  • Argiolas Formaggi
  • Tiberino
  • Eurocaf
  • Bonfante
  • Fratelli CARLI
  • Simorgh S.N.C.
  • Mozzarisella
  • Marilungo Campofilone
  • IAQUILAT
  • Quore Puro
  • San Giuliano
  • Sa Marigosa
  • Deseo
  • Nord Salse
  • Pasta Bertoli
  • La Bottera
  • PastaJesce
  • Inaudi
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Le Asolane
  • Happy Mama
  • Natural Boom