Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Wielkanocna babka Colomba z jabłkami, firmy Galup
Masa netto: 750g
Colomba "Gran Galup" Jabłkowa - Tradycyjna włoska babka drożdżowa z jabłkami.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
SKŁADNIKI: Mąka z pszenicy typ „0” - Jabłko kandyzowane 20% (Jabłko - Glukoza / syrop fruktozowy - Sacharoza - Zagęszczony sok cytrynowy) - Masło (Mleko) - Cukier - Świeże żółtko jaj kategorii A 8% - Drożdże naturalne (mąka z pszenicy typ „0” - woda) - emulgatory: mono i glicerydy kwasów tłuszczowych - 3% mleko pełne - cukier inwertowany - sól - naturalny ekstrakt z ziaren wanilii i naturalne aromaty.
SKŁADNIKI GLAZURY 12%: Cukier - Świeże białko jaja kategorii A od kur z wolnego wybiegu - „Orzechy laskowe piemonckie IGP” z regionu Langhe 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier (Cukier - Skrobia pszenna) - Olej słonecznikowy - Naturalne aromaty .
Babka posypana granulkami cukru (4%) i całymi migdałami (2%).
Babki są ręcznie pakowane. Świetny prezent wielkanocny, we Włoszech nie może ich zabraknąć z okazji tych świąt.
Masa netto: 750 g
Producent : Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.10.2021