Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Bakłażany Babuni - bakłażany w oleju słonecznikowym z przyprawami.
Masa netto: 280g
Bakłażany Babuni - bakłażany w oleju słonecznikowym z przyprawami.
Składniki: bakłażany 64%, olej słonecznikowy, zioła, ocet winny, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Świetne jako przekąska, do kanapek, bruschetty, sałatek, jako dodatek do sosów makaronowych.
Po otwarciu przechowywyać w lodówce.
Masa netto: 280g
Producent: Sa Marigosa, Sardynia, Włochy
Caponata
Bakłażany Babuni Sa Marigosa
dwie papryki
dwie średnie cebule
dwie łodygi selera naciowego
trzy ząbki czosnku
300g pomidorów bez skórki
Kapary w occie winnym BioOrganica
garść rodzynek
sól i pieprz
ocet winny (możesz wykorzystać ocet z marynaty kaparów dla dodatkowego aromatu)
cukier
Jak przygotować?
Paprykę, cebulę i seler pokrojone w kostkę wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż na oliwie z oliwek. Bakłażany grubo posiekaj i wrzuć na patelnię. Całość smaż jeszcze dwie minuty. Obierz pomidory i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do smażących się warzyw i duś pod przykryciem przez kwadrans. Zdejmij warzywa z ognia i dodaj starty czosnek, rodzynki, przepołowione oliwki i kapary. Dopraw cukrem, solą, pieprzem i octem winnym do smaku. Caponatę podawaj po uprzednim schłodzeniu.