Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Balsam Limoncino - bezalkoholowy syrop na bazie octu balsamicznego
Pojemność: 250ml
Balsam Limoncino - bezalkoholowy syrop na bazie octu balsamicznego
Syrop balsamiczny sporządzony z mieszanki gotowanego moszczu z białych winogron i octu winnego, doprawiony skórką cytrynową i limoncino. Ten balsam o żółtej barwie, gęstej strukturze i intensywnemym cytrynowym smaku to odpowiedź firmy Acetaia Mussini na rosnący trend napojów bezalkoholowych.
Na bazie balsamu Limoncino można tworzyć wspaniałe koktajle, a także przyprawiać różne potrawe szczególnie rybne, jak klasycznym octem.
Składniki: koncentrat moszczu winnego, ocet winny, aromaty
Kwasowość octu: 4%, gęstość: 1,25.
Sprawdzi się do koktajli bezalkoholowych, dań rybnych, np. carpaccio, sałatek, deserów, long drinków alkoholowych
Jak to często bywa w rejonie Modeny, Casa Mussini może pochwalić się historią sięgającą korzeniami w przeszłość. Pasja do octów balsamicznych, smaku nawiązującego do lokalnej tradycji, przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.
Przez cały ten czas w Acetaia Mussini doskonalono wiedzę, technikę i umiejętności, ale także pasję do tworzenia najlepszych octów. Dzisiaj to firma z piękną tradycyją, a równocześnie wybiegająca w przyszłość, stosująca najnowocześniejsze techniki i narzędzia. Opiera się także na znajomości aktualnych trendów w żywności i napojach, dlatego stale rozwija gamę swoich wspaniałych octów.
Pojemność: 250g
Producent: Acetaia Mussini, Modena, Włochy