Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Balsam Mojito - bezalkoholowy syrop na bazie octu balsamicznego
Pojemność: 250ml
Balsam Mojito - bezalkoholowy syrop na bazie octu balsamicznego
Syrop balsamiczny sporządzony z mieszanki gotowanego moszczu z białych winogron i octu winnego, doprawiony miętą i limonką, czyli charakterystycznymi dla tego słynnego koktajlu składnikami.
Ten produkt o orzeźwiąjącym smaku mięty, doskonale nadaje się do przyrządzania koktajli, zarówno alkoholowych, jak i bezalkoholowych, a także do przyprawiania różnych potraw. Balsam Mojito świetnie sprawdzi się do podkręcania smaku dań rybnych, także z ryb surowych, np. ceviche, czy carpaccio, do sałatki z kopru włoskiego, a także sorbetów i lodów.
Składniki: koncentrat moszczu winnego, ocet winny, aromaty
Kwasowość balsamu: 4%, gęstość: 1,25.
Jak to często bywa w rejonie Modeny, Casa Mussini może pochwalić się historią sięgającą korzeniami w przeszłość. Pasja do octów balsamicznych, smaku nawiązującego do lokalnej tradycji, przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.
Przez cały ten czas w Acetaia Mussini doskonalono wiedzę, technikę i umiejętności, ale także pasję do tworzenia najlepszych octów. Dzisiaj to firma z piękną tradycyją, a równocześnie wybiegająca w przyszłość, stosująca najnowocześniejsze techniki i narzędzia. Opiera się także na znajomości aktualnych trendów w żywności i napojach, dlatego stale rozwija gamę swoich wspaniałych octów.
Pojemność: 250g
Producent: Acetaia Mussini, Modena, Włochy