Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Balsam Spritz - bezalkoholowy syrop na bazie octu balsamicznego
Pojemność: 250ml
Balsam Spritz - bezalkoholowy syrop na bazie octu balsamicznego
Syrop balsamiczny przyrządzany z gotowanego białego moszczu winogronowego i octu winnego, doprawiony aromatem Spritza – najsłynniejszego włoskiego aperitifu. Produkt ten, o intensywnie pomarańczowej barwie i mocnym pomarańczowym posmaku, doskonale nadaje się do przyrządzania koktajli, zarówno alkoholowych, jak i bezalkoholowych, a także do przyprawiania szczególnie aromatycznych potraw, np. sałatki greckiej czy piersi kaczki.
Składniki: koncentrat moszczu winnego, ocet winny, aromaty
Kwasowość octu: 4%, gęstość: 1,25.
Sprawdzi się do koktajli bezalkoholowych, long drinków alkoholowych, do sałatek, np. z kozim serem, drobiu, czy do deserów, np. panna cotta.
Jak to często bywa w rejonie Modeny, Casa Mussini może pochwalić się historią sięgającą korzeniami w przeszłość. Pasja do octów balsamicznych, smaku nawiązującego do lokalnej tradycji, przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.
Przez cały ten czas w Acetaia Mussini doskonalono wiedzę, technikę i umiejętności, ale także pasję do tworzenia najlepszych octów. Dzisiaj to firma z piękną tradycyją, a równocześnie wybiegająca w przyszłość, stosująca najnowocześniejsze techniki i narzędzia. Opiera się także na znajomości aktualnych trendów w żywności i napojach, dlatego stale rozwija gamę swoich wspaniałych octów.
Pojemność: 250g
Producent: Acetaia Mussini, Modena, Włochy