Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Kulki mozzarelli z mleka bawolego
Opakowanie masa netto: 150g
Bocconcini di mozzarella di bufala - kulki mozzarelli z mleka bawolego
Składniki: mleko bawole, bakterie kwasu mlekowego, podpuszczka, sól
Mleko bawole charakteryzuje się kremową konsystencją dzięki większej zawartości tłuszczu, z czego 2/3 z nich to kwasy tłuszczowe jedno oraz wielonienasycone. Mleko bawole w porównaniu z mlekiem krowim zawiera więcej białka oraz tłuszczu, a przede wszystkim charakteryzuje się niskim poziomem zawartości cholesterolu. Ponadto mleko bawole ma wysoką zawartość kwasu linolowego, który posiada właściwości przeciwzapalne, wpływa na ochronę pracy serca. W składzie znajdziemy również wiele minerałów (magnez, potas, wapno i fosfor) oraz witaminy z grupy B.
Wartości odżywcze średnie na 100g produktu odsączonego:
Wartość energetyczna: 1157 kJ / 280kcal
Białko: 14,0 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Tłuszcz: 24,0 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 17,0 g
Sól: 0,7 g
W opakowaniu znajdują się 3 kulki mozzarelli, każda o wadze 50g. Wspaniale smakują w towarzystwie pomidorów i bazylii, świetnie sprawdzą się do sałatek, czy do pizzy.
Producent: Caseificio 3 Comuni, Włochy
Masa netto: 150g
Należy spożyć do: 23.05.2024