Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Cantuccini migdałowe z oliwą z oliwek, wegańskie.
Masa netto: 200g
Cantuccini migdałowe z oliwą z oliwek, wegańskie - toskańskie cantuccini z Prato.
Składniki: mąka pszenna, cukier, migdały 20%, oliwa extra vergin z oliwek 10%, środek spulchniający: wodorowęglan amonu, sól morska, kurkuma.
Cantuccini to tradycyjne ciasteczka z Toskanii, zwane także często "biscotti di Prato", czyli ciastka z Prato, w wersji podstawowej wypiekane są z migdałów. Degustuje się je maczając w winie, kawie lub herbacie. Ta wersja cantuccini z migdałami i oliwą z oliwek jest wytwarzana wyłącznie ze składników roślinnych, posiada oznaczenie Vegan OK.
Rodzinna firma Deseo z Prato, skąd pochodzą właśnie tradycyjne cantuccini, od ponad 150 lat zajmuje się wypiekaniem różnego rodzaju ciastek, cantuccini i innych słodkości.
Opakowanie - pudełko o wymiarach 12 x 9 x 12 cm
Masa netto: 200g
Producent: Deseo, Toskania, Włochy