Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Cantuccini z Kandyzowaną Skórką Pomarańczową - toskańskie kruche ciasteczka cantuccini z Prato.
Pudełko 200g
Cantuccini z Kandyzowaną Skórką Pomarańczową - toskańskie kruche ciasteczka cantuccini z Prato.
Składniki: mąka pszenna, cukier, kandyzowane skórki pomarańczowe 26% (skórki pomarańczowe, syrop glukozowy, cukier), jajka, masło, syrop glukozowy, naturalny aromat pomarańczowy, środek spulchniający: wodorowęglan amonu.
Cantuccini to tradycyjne ciasteczka z Toskanii, zwane także często "biscotti di Prato", czyli ciastka z Prato, w wersji podstawowej wypiekane są z migdałów. Degustuje się je maczając w winie, kawie lub herbacie.
Rodzinna firma Deseo z Prato, skąd pochodzą właśnie tradycyjne cantuccini, od ponad 150 lat zajmuje się wypiekaniem różnego rodzaju ciastek, cantuccini i innych słodkości.
Opakowanie - pudełko o wymiarach 11 x 11 x 11 cm
Masa netto: 200g
Producent: Deseo, Toskania, Włochy