Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Cantuccini z pistacjami
Masa netto: 200g
Cantuccini z Pistacjami
Składniki: mąka pszenna, cukier, jajka od kur z wolnego wybiegu, pistacje 10%, masło, miód, środek spulchniający: difosforan disodowy, sól morska.
Cantuccini to tradycyjne ciasteczka z Toskanii, zwane także często "biscotti di Prato", czyli ciastka z Prato, w wersji podstawowej wypiekane są z migdałów. Degustuje się je maczając w winie, kawie lub herbacie.
Rodzinna firma Deseo z Prato, skąd pochodzą właśnie tradycyjne cantuccini, od ponad 150 lat zajmuje się wypiekaniem różnego rodzaju ciastek, cantuccini i innych słodkości. Słodkości wytwarza w trybie rzemieślniczym wyłącznie z naturalnych, najlepszej jakości składników.
Opakowanie - kartonik o wymiarach 11 x 11 x 11cm
Masa netto: 200g
Producent: Deseo, Toskania, Włochy