Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Capraccio z czarnych trufli letnich w oliwie z oliwek, Inaudi
Masa netto: 80g
Carpaccio z czarnych trufli letnich w oliwie z oliwek, Inaudi
Składniki: trufla czarna letnia (Tuber Aestivum) 60%, oliwa z oliwek 38%, sól, aromaty. Produkt bezglutenowy
Carpaccio z czarnej trufli świetnie smakuje z daniami makaronowymi, omletem, ze stekiem, czy na grzankach. Stworzycie z nich wspaniałą kulinarną ucztę.
Producent: INAUDI, Włochy
Masa netto: 80g
Przepis na omlet z carpaccio z czarnych trufli
Składniki: 3 jajka, 2 łyżki startego parmigiano reggiano, 40g carpaccio z czarnej trufli Inaudi, sól i pieprz, oliwa z oliwek, oliwa truflowa Inaudi
Przygotowanie: roztrzepać energicznie jajka, dodać starty parmezan, sól i pieprz do smaku, carpaccio z czarnej trufli. Rozgrzać na patelni odrobinę oliwy z oliwek (można dodać trochę masła), wylać masę jajeczno-truflową. Najpierw upiec z jednej strony, następnie przewrócić delikatnie na drugą stronę. Tak przygotowany omlet skropić oliwą truflową Inaudi.