62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Carpaccio z czarnej trufli w oliwie z oliwek, 80g

Capraccio z czarnych trufli letnich w oliwie z oliwek, Inaudi

Masa netto: 80g

  • 113,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Inaudi
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Carpaccio z czarnych trufli letnich w oliwie z oliwek, Inaudi

Carpaccio z czarnych trufli przygotowywane jest wyłącznie z najlepszych letnich trufli: ręcznie wybranych przez doświadczony personel w celu pokrojenia w plasterki i umieszczenia w słoikach gotowych do użycia.

Carpaccio z czarnej trufli świetnie komponuje się jako składnik dań makaronowych, omletów, mięs czy bruschetty.

Produkty wytwarzane na bazie trufli są jednymi z najsmaczniejszych, ale również najdroższych na świecie. Trufle to niezwykle rzadkie grzyby o niepowtarzalnym aromacie, dlatego też są tak cenione przez wszystkich grzybiarzy. Na bazie trufli tworzone są takie produkty, jak pasty czy kremy, ale to właśnie carpaccio truflowe stanowi kwintesencję smaku i charakteru tego leśnego skarbu.

Składniki: trufla czarna letnia (Tuber Aestivum) 60%, oliwa z oliwek 38%, sól, aromaty.

Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 1586kJ/385kcal, tłuszcze 40g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6,0g, węglowodany 0,4g, w tym cukry 0,4g, białko 3,5g, sól 1,1g.

Produkt bezglutenowy.

Masa netto: 80g

Wyprodukowano we Włoszech

 

Przepis na omlet z carpaccio z czarnych trufli

Składniki: 3 jajka, 2 łyżki startego parmigiano reggiano, 40g carpaccio z czarnej trufli Inaudi, sól i pieprz, oliwa z oliwek, oliwa truflowa Inaudi

Przygotowanie: roztrzepać energicznie jajka, dodać starty parmezan, sól i pieprz do smaku, carpaccio z czarnej trufli. Rozgrzać na patelni odrobinę oliwy z oliwek (można dodać trochę masła), wylać masę jajeczno-truflową. Najpierw upiec z jednej strony, następnie przewrócić delikatnie na drugą stronę. Tak przygotowany omlet skropić oliwą truflową Inaudi.

  • Amedei
  • San Giuliano
  • Acetaia Mussini
  • Simorgh S.N.C.
  • Fattorie Fiandino
  • Frescolat
  • Argiolas Formaggi
  • Pasta Bertoli
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Bonfante
  • Fratelli CARLI
  • Deseo
  • Natural Boom
  • Filippone
  • IAQUILAT
  • iFerrari
  • Verys
  • Blanco
  • Mozzarisella
  • Marilungo Campofilone
  • Galup
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • PastaJesce
  • Nord Salse
  • Le Veneziane
  • NOVELLA
  • API Food
  • Sa Marigosa
  • Eurocaf
  • Quore Puro
  • Galfre'
  • Frantoio Moscato
  • Apulia Food
  • Madama Oliva
  • Gusto Toscano
  • Dolcezze Del Forno
  • Bortolotti Salumi
  • BUSTI
  • Inaudi
  • La Bottera
  • Ronco Luigina
  • Happy Mama
  • Tiberino
  • Le Asolane