Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Capraccio z czarnych trufli letnich w oliwie z oliwek, Inaudi
Masa netto: 80g
Carpaccio z czarnych trufli przygotowywane jest wyłącznie z najlepszych letnich trufli: ręcznie wybranych przez doświadczony personel w celu pokrojenia w plasterki i umieszczenia w słoikach gotowych do użycia.
Carpaccio z czarnej trufli świetnie komponuje się jako składnik dań makaronowych, omletów, mięs czy bruschetty.
Produkty wytwarzane na bazie trufli są jednymi z najsmaczniejszych, ale również najdroższych na świecie. Trufle to niezwykle rzadkie grzyby o niepowtarzalnym aromacie, dlatego też są tak cenione przez wszystkich grzybiarzy. Na bazie trufli tworzone są takie produkty, jak pasty czy kremy, ale to właśnie carpaccio truflowe stanowi kwintesencję smaku i charakteru tego leśnego skarbu.
Składniki: trufla czarna letnia (Tuber Aestivum) 60%, oliwa z oliwek 38%, sól, aromaty.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 1586kJ/385kcal, tłuszcze 40g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6,0g, węglowodany 0,4g, w tym cukry 0,4g, białko 3,5g, sól 1,1g.
Produkt bezglutenowy.
Masa netto: 80g
Wyprodukowano we Włoszech
Przepis na omlet z carpaccio z czarnych trufli
Składniki: 3 jajka, 2 łyżki startego parmigiano reggiano, 40g carpaccio z czarnej trufli Inaudi, sól i pieprz, oliwa z oliwek, oliwa truflowa Inaudi
Przygotowanie: roztrzepać energicznie jajka, dodać starty parmezan, sól i pieprz do smaku, carpaccio z czarnej trufli. Rozgrzać na patelni odrobinę oliwy z oliwek (można dodać trochę masła), wylać masę jajeczno-truflową. Najpierw upiec z jednej strony, następnie przewrócić delikatnie na drugą stronę. Tak przygotowany omlet skropić oliwą truflową Inaudi.