Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Chuao - czekolada ciemna extra 70% Amedei
Tabliczka 50g
Chuao - czekolada ciemna extra 70% Amedei.
Nazwa nawiązuje do słynnego regionu upraw najlepszego kakao w Wenezueli - Chuao.
Czekolada jest laureatem nagród Akademii Czekolady w latach 2005, 2006, 2007, 2008, 2016 w kategorii tabliczek wytwarzanych w trybie od ziarna do tabliczki - "Bean to Bar".
Słodzona cukrem trzcinowym, bez dodatków lecytyny sojowej, bezglutenowa, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów.
Nowe opakowanie - do papieru dodano odpady z łusek przerobionych ziaren kakowca.
Idealna, szlachetna, wyrafinowana.
Składniki: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowy , wanilia. Zawartość kakao min. 70%.
Może zawierać orzechy, migdały, pistacje i mleko.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 2555kJ/614kcal, tłuszcz 43g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 27g, węglowodany 49g, w tym cukry 31g, białko 7,7g, sól 0g.
Wyprodukowano we Włoszech
Masa netto: 50g
Czekolady Amedei posiadają certyfikat koszerności, są bezglutenowe. Czekolada Chuao jest produktem wegańskim.
Oto film, jak wytwarza się czekoladę Amedei: https://www.youtube.com/watch?v=XDXUb2YDDu0