Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ciasteczka orzechowe Nocciolini.
Masa netto : 100g
Ciasteczka orzechowe Nocciolini.
Składniki: cukier, ekologiczne orzechy laskowe z Piemontu z oznaczeniem pochodzenia IGP, białka jajek.
Ciasteczka "Nocciolini" - co znaczy orzeszki, są typowym specjałem z Piemontu, z miasta Chivasso pod Turynem. Ich recepturę opracował w 1850 r. cukiernik Giovanni Podio i nazwał "Noasetti". Wkrótce przyjęła się jednak nazwa "nocciolini", bo swoim niewielkim kształtem przypominają orzechy laskowe. Można je znaleźć w wielu turyńskich kawiarniach, gdzie podawane są do espresso.
Nasze nocciolini są wytwarzane z ekologicznych słynnych piemonckich orzechów laskowych, są bezglutenowe.
Świetne do przegryzania przy kawie i herbacie, ciekawe na pyszny i elegancki prezent.
Masa natto: 100 g - ozdobna puszka
Producent: Bonfante, Chivasso - Piemont, Włochy