62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Ciastka Baci di Dama, Galup, 150g

Ciastka Baci di Dama - dwa ciastka przekładane kremem czekoladowym

Masa netto: 150g

  • 33,60 zł 25,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (7 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Ciastka Baci di Dama - przekładane kremem czekoladowym

Składniki: mąka pszenna, cukier, margaryna (nieuwodornione oleje i tłuszcze roślinne: wysokooleinowy słonecznikowy i shea, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych – estry poliglicerolowe kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty), orzechy laskowe 18%, czekolada (cukier, uwodornione oleje i tłuszcze roślinne: kokosowy i słonecznikowy, odtłuszczone kakao w proszku 16%, emulgatory: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy), masło (mleko), kakao gorzkie (proszek kakaowy, regulator kwasowości: (węglan potasu), naturalny aromat waniliowy. Może zawierać jaja, mleko, nasiona sezamu, orzeszki ziemne i inne orzechy.

Baci di Dama wymyślono ponad sto lat temu w Tortonie, małym miasteczku w prowincji Alessandria, w Piemoncie. Prawdopodobnie stworzył je cukiernik, który nadał im nazwę Baci di Dama, co znaczy w j. włoskim pocałunek damy. Dwa ciasta z mąki, orzechów laskowych, masła i cukru wyglądają jak słodkie usta kobiety otwierającej się w czekoladowym pocałunku. Być może cukiernik myślał o tym, tworząc swój przepis...

Dziś Baci di Dama uznawane są za tradycyjny produkt rolno-spożywczy regionu Piemont. Można je znaleźć we wszystkich cukierniach i zajadać się nimi w kawiarniach Turynu i innych miast i miasteczek Piemontu.

Pudełko, masa netto: 150g

Producent: Galup, Piemont, włochy

  • Sa Marigosa
  • Marilungo Campofilone
  • Happy Mama
  • Fattorie Fiandino
  • Fratelli CARLI
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Mozzarisella
  • Simorgh S.N.C.
  • Galfre'
  • Galup
  • Bonfante
  • Verys
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • BUSTI
  • Blanco
  • Madama Oliva
  • Pasta Bertoli
  • Gusto Toscano
  • NOVELLA
  • La Bottera
  • Nord Salse
  • Frescolat
  • Apulia Food
  • Eurocaf
  • Tiberino
  • Le Veneziane
  • PastaJesce
  • San Giuliano
  • Amedei
  • Quore Puro
  • Inaudi
  • Frantoio Moscato
  • ManaPulia
  • API Food
  • iFerrari
  • Le Asolane
  • Argiolas Formaggi
  • IAQUILAT
  • Dolcezze Del Forno
  • Deseo
  • Filippone