Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Masa netto: 750g
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza tradycyjne włoskie babki - Colomba, Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki colomba to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Wielkanocy.
Składniki: mąka pszenna typu „0”, 21% czekolada (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa), masło (mleko), cukier, świeże żółtko jaja (kategorii A) od kur z wolnego wybiegu, naturalny zakwas (mąka z pszenicy typu „0”, woda), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mleko pełne, cukier inwertowany, sól, naturalne aromaty, naturalny aromat wanilii Bourbon.
Składniki glazury 12%: cukier, świeże białko jaja kategorii A od kur z wolnego wybiegu, orzechy laskowe Tonda Gentile Trilobata, mąka ryżowa, skrobia ryżowa, granulki cukrowe (cukier, skrobia pszenna), olej słonecznikowy, naturalne aromaty.
Może zawierać orzechy, soję i gorczycę.
Masa netto: 750g
Producent : Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: data podana na opakowaniu.