Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ekologiczna szałwia z Sycylii
Masa netto : 25g
Ekologiczna szałwia z Sycylii
Składniki: szałwia z certyfikowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze na 100g: energia 1317 kcal, tłuszcz: 7 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 12,7g, węglowodany: 60,7g w tym cukry 1,7g, błonnik: 40,3, białko 0g, sól 0g
Pasja do rolnictwa rodziny Filippone pomogła założyć innowacyjną firmę, która dokonuje ponownego odkrycia najbardziej charakterystycznych, aromatycznych roślin śródziemnomorskich, takich jak lawenda, szałwia, rozmaryn, oregano. liść laurowy. Uprawa roślin na farmie Gandolfo Filippone jest poparta certyfikatem rolnictwa ekologicznego. Wszystkie zioła są uprawiane na czystych i malowniczych terenach Sycylii.
Szałwia szczególnie znana jest ze swoich właściwości przeciwzapalnych, balsamicznych, trawiennych i wykrztuśnych.
Liście szałwii maja również bardzie duże zastosowanie w kuchni. Używane są świeże lub suszone, do przyprawiania makaronów, sosów na bazie masła, pieczonych i duszonych ryb i mięs.
Producent : Filippone Argicoltori Siciliani