Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Alloro do Sicilia Biologico - ekologiczne Liście laurowe z Sycylii
Masa Netto : 20g
Ekologiczne liście laurowe w wygodnym pudełku do sypania
Składniki: liście laurowe z certyfikowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze na 100g: energia 1387kcal, tłuszcz: 15,2 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4g, węglowodany: 46,4g w tym cukry 46,4g, błonnik: 14,1, białko 4,9g, sól 0,13g
Pasja do rolnictwa Rodziny Filippone pomogła założyć innowacyjną firmę , która dokonuje ponownego odkrycia najbardziej charakterystycznych , aromatycznych roślin śródziemnomorskich , takich jak Lawenda , szałwia , rozmaryn, oregano . liść laurowy . Produkcja roślin na farmie Gandolfo Filippone jest poparta certyfikatem rolnictwa ekologicznego
Liście laurowe są bogate w olejki eteryczne , które znajdują się w jagodach i liściach . Roślina ta posiada bardzo dużo właściwości , miedzy innymi : przeciwbólowe , relaksujące , trawienne. Rozpowszechnienie i szerokie zastosowanie w kuchni sycylijskiej sprawiło ,że laur został wpisany na listę tradycyjnych włoskich produktów rolno-spożywczych . Liście służą do nadawania smaku potrawom mięsnym , rybnym i strączkowym. Służą do przyprawiania warzyw i grzybów w oleju i occie .
Producent : Filippone, Sycylia, Włochy