Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ekologiczny rozmaryn z Sycylii
Masa Netto : 25g
Ekologiczny rozmaryn z Sycylii
Składniki: rozmaryn z certyfikowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze na 100g: energia 1387kcal, tłuszcz: 15,2 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4g, węglowodany: 46,4g w tym cukry 46,4g, błonnik: 14,1, białko 4,9g, sól 0,13g
Pasja do rolnictwa rodziny Filippone pomogła założyć innowacyjną firmę, która dokonuje ponownego odkrycia najbardziej charakterystycznych, aromatycznych roślin śródziemnomorskich, takich jak lawenda, szałwia, rozmaryn, oregano. liść laurowy. Uprawa roślin na farmie Gandolfo Filippone jest poparta certyfikatem rolnictwa ekologicznego. Wszystkie zioła są uprawiane na czystych i malowniczych terenach Sycylii.
Rozmaryn był zawsze jedną z najbardziej lubianych roślin. Posiadający właściwości lecznicze rozmaryn jest jednym z najczęściej stosowanych ziół kuchennych, zwłaszcza w diecie śródziemnomorskiej. Jest niezbędny w przepisach z użyciem mięs i ryb, dodaje się go do sosów, jak również do grilla i marynat: używa się do jagnięciny, wołowiny, królika, kaczki i gęsi. Świetnie smakuje aromatyzuje wypieki, jak chleb, czy grissini.
Producent : Filippone, Sycylia, Włochy