62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Focaccia Genovese Croccante - chrupiące pieczywo, przekąska Carli 150g

Focaccia Genovese Croccante - tradycyjna liguryjska przekąska w formie chrupiącego pieczywa, Carli 150g

 

  • 18,90 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Fratelli CARLI
  • Dostępność:

    Jest Jest  (5 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Focaccia Genovese Croccante - tradycyjna liguryjska przekąska w formie chrupiącego pieczywa, Carli 150g

Każdy lubi pochrupać!

Focaccia to tradycyjny liguryjski wypiek, na kształt płaskiego płata ciasta, przypominającego strukturą bazę do pizzy, którego receptura opiera się na przepisach sięgających roku 1300. Przepis powstał w oparciu o prostą liguryjską mieszankę składników: mąkę, wodę, sól, drożdże, a przede wszystkim oliwę z oliwek, której jakość nie może budzić choćby najmniejszej wątpliwości. Focaccia różni się od pizzy dłuższym czasem wyrastania ciasta, który pozwala na uzyskanie bardziej pulchnej i kruches struktury gotowego wypieku.
Towarzystwo focacci sprawia, że każda przekąska nabiera wyjątkowego charakteru. Wystarczy tylko spróbować, by zakochać się w jej niepowtarzalnym aromacie i strukturze. Smak pulchnej focacci stanowi sam w sobie niezbity dowód, dla którego ten tradycyjny genueński wypiek przetrwał próbę czasu i już od średniowiecza rozkoszuje podniebienia kolejnych pokoleń.
Chrupiąca wersja ukochanego pieczywa Włochów, powstała prawdopodobnie w wyniku piekarskiego błędu, przy sporządzaniu zakwasu, ale dzięki temu zyskała swoje wyjątkowe i niezastąpione miejsce, dołączając do swojej pulchnej i miękkiej kuzynki na blatach wszystkich genueńskich piekarni. Chrupiąca focaccia w niczym bowiem nie ustępuje swojej miękkiej wersji i sprawdza się idealnie zarówno podczas głównych posiłków, jak i apetyczny dodatek do szybkiej przekąski.
Focaccia Genovese Carli przybiera formę dużych prostokątów, o złocistym, chlebowym kolorze i nieregularnej, rustykalnej powierzchni. Tradycyjny sposób produkcji pozwala na uzyskanie charakterystycznych "oczek" na powierzchni pieczywa, a dodatek oliwy z oliwek Carli sprawia, że focaccia jest wyjątkowo krucha i nieodparcie smaczna.

 

Charakterystyka chrupiącej focaccii genueńskiej od Carli:

  • duże, złociste prostokąty, o nierównej, "oczkowanej" powierzchni,
  • charakterystyczny zapach drożdżowego ciasta, przypominającego nieco zapach ciasta pizzy, z wyraźną oliwną nutą,
  • chrupiąca i krucha struktura, której nie sposób się oprzeć!

 

Z czym najlepiej łączyć Focaccię Genovese Croccante:

  • z rozmaitymi sosami, kremami, gulaszami, także warzywnymi,
  • z oliwą z oliwek Carli,
  • z daniami na bazie tuńczyka,
  • na słodko: z kremami czekoladowymi, orzechowymi, pistacjowymi,
  • jako pieczywo do deski serów,
  • jako zamiennik pieczywa do smakowitej bruschety,
  • jako dodatek do gęstych zup,
  • lub schrupać ją samą, polaną dodatkową porcją oliwy z oliwek Carli!

 

Składniki: mąka z pszenicy durum typu "00", oliwa z oliwek 20%, drożdże piwne, sól, słód jęczmienny. Może zawierać soję, nasiona sezamu, mleko i jego pochodne oraz gorczycę.

Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 2031kJ/485 kcal, tłuszcz 23g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,4g, węglowodany 59g, w tym cukry 3,2g, błonnik 2,3g, białko 8,9g, sól 2,2g.


Przechowywać w temperaturze pokojowej, w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Unikać bezpośredniego narażenia na światło (z uwagi na zawartość oliwy z oliwek).

 

Masa netto: 150g

Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy

  • PastaJesce
  • IAQUILAT
  • Fratelli CARLI
  • Galfre'
  • Happy Mama
  • Quore Puro
  • Acetaia Mussini
  • Ronco Luigina
  • Le Asolane
  • NOVELLA
  • Galup
  • Bonfante
  • Nord Salse
  • Mozzarisella
  • Verys
  • Apulia Food
  • Marilungo Campofilone
  • Tiberino
  • Fattorie Fiandino
  • Bortolotti Salumi
  • Eurocaf
  • Sa Marigosa
  • Le Veneziane
  • iFerrari
  • BUSTI
  • Gusto Toscano
  • Filippone
  • San Giuliano
  • La Bottera
  • Amedei
  • Frantoio Moscato
  • Pasta Bertoli
  • Argiolas Formaggi
  • API Food
  • Madama Oliva
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Simorgh S.N.C.
  • Deseo
  • Inaudi
  • Dolcezze Del Forno
  • Natural Boom
  • Frescolat
  • Blanco
  • Masseria Fruttirossi Srl