"Giangalup" babka z kroplami czekolady, 500g
"Giangalup" - trójkątna babka drożdżowa z kroplami czekolady i posypką z cukru pudru
Masa netto: 400g
- 79,00 zł
- Dodaj recenzję:
Producent:
Galup-
Dostępność:
Jest
(4 szt.)
- szt.
"Giangalup" - trójkątna babka drożdżowa z kroplami czekolady i posypką z cukru pudru
Składniki: Mąka pszenna typu „0” - Świeże jaja kategorii A od kur z wolnego wybiegu 21% - Cukier - Masło (mleko) 16% - Czekolada 9% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyny (soja) - Drożdże naturalne (mąka pszenna typu „0” - Woda) - Emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Świeże mleko pełne - Sól - Masło kakaowe - Drożdże piwne - Naturalny aromat - Aromat (wanilina). OPAKOWANIE CUKRU PUDRU (50 g): Cukier - Skrobia pszenna - Aromaty. Może zawierać inne orzechy i musztardę.
Trójkątny kształt babki nawiązuje do najpopularniejszego typu czekoladek, symbolu z Turynu: Giandujotto. Puszyste ciasto zawiera krople gorzkiej czekolady piemonckiej marki Streglio, proces wytwarzania tych babek jest podobny do wyrobu tradycyjnych panettone. Idealny prezent dla każdego wielbiciela świątecznych babek włoskich.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny karton z bożonarodzeniowej kolekcji Christmas Edition.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 500g
Producent : Galup, Piemont, Włochy


