"Giangalup" - babka z nadzieniem Gianduja, oblana czekoladą, 900g
"Giangalup" - trójkątna babka drożdżowa nadziewana kremem Gianduja, polana czekoladą marki Streglio z posypką z orzechów laskowych
Masa netto: 900g
- 145,00 zł
- Dodaj recenzję:
Producent:
Galup-
Dostępność:
Jest
(6 szt.)
- szt.
"Giangalup" - trójkątna babka drożdżowa nadziewana kremem Gianduja, polana ciemną czekoladą marki Streglio z posypką z orzechów laskowych
Składniki: mąka pszenna miękka typu „0” - świeże jaja kategorii A - cukier - masło - emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - naturalne drożdże (mąka pszenna typu „0” - woda) - świeże mleko pełne - tłuszcz kakaowy - sól - drożdże piwne - naturalny aromat - wanilina. Krem Gianduja 13%: syrop glukozowy - woda - akaroza - dekstroza - pasta z orzechów laskowych 4,5% - kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 3,6% - odtłuszczone mleko w proszku - tłuszcz roślinny (słonecznikowy, kokosowy, masło kakaowe) - alkohol etylowy - substancja żelująca: pektyna - substancja konserwująca: sorbinian potasu - aromaty. Polewa: Czekolada 20%: masa kakaowa - cukier - masło kakaowe - emulgator: lecytyna sojowa - naturalny aromat waniliowy. Posypana kawałkami orzechów laskowych 6%: cukier - orzechy laskowe 35% - karmel E150B. Może zawierać inne orzechy, musztardę i orzeszki ziemne.
Wyjątkowa babka o trójkątnym kształcie nadziewana pysznym kremem Gianduja (czekoladowo-orzechowym), pokryta ciemną czekoladą i posypana kruszonymi orzechami laskowymi z apelacją pochodzenia ChOG z Piemontu. Idealny prezent dla każdego smakosza czekoladowo-orzechowych smaków!
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny karton z bożonarodzeniowej kolekcji Toys Edition.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 900g
Producent : Galup, Piemont, Włochy


