62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

"Giangalup" - babka z nadzieniem Gianduja, oblana czekoladą, 900g

"Giangalup" - trójkątna babka drożdżowa nadziewana kremem Gianduja, polana czekoladą marki Streglio z posypką z orzechów laskowych

Masa netto: 900g

  • 145,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (6 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

"Giangalup" - trójkątna babka drożdżowa nadziewana kremem Gianduja, polana ciemną czekoladą marki Streglio z posypką z orzechów laskowych

Składniki: mąka pszenna miękka typu „0” - świeże jaja kategorii A - cukier - masło - emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - naturalne drożdże (mąka pszenna typu „0” - woda) - świeże mleko pełne - tłuszcz kakaowy - sól - drożdże piwne - naturalny aromat - wanilina. Krem Gianduja 13%: syrop glukozowy - woda - akaroza - dekstroza - pasta z orzechów laskowych 4,5% - kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 3,6% - odtłuszczone mleko w proszku - tłuszcz roślinny (słonecznikowy, kokosowy, masło kakaowe) - alkohol etylowy - substancja żelująca: pektyna - substancja konserwująca: sorbinian potasu - aromaty. Polewa: Czekolada  20%: masa kakaowa - cukier - masło kakaowe - emulgator: lecytyna sojowa - naturalny aromat waniliowy. Posypana kawałkami orzechów laskowych 6%: cukier - orzechy laskowe 35% - karmel E150B. Może zawierać inne orzechy, musztardę i orzeszki ziemne.

Wyjątkowa babka o trójkątnym kształcie nadziewana pysznym kremem Gianduja (czekoladowo-orzechowym), pokryta ciemną czekoladą i posypana kruszonymi orzechami laskowymi z apelacją pochodzenia ChOG z Piemontu. Idealny prezent dla każdego smakosza czekoladowo-orzechowych smaków!

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny karton z bożonarodzeniowej kolekcji Toys Edition.

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

Masa netto 900g

Producent : Galup, Piemont, Włochy

  • Happy Mama
  • Simorgh S.N.C.
  • Apulia Food
  • Fattorie Fiandino
  • Natural Boom
  • Tiberino
  • Le Veneziane
  • Streglio
  • Galup
  • Fratelli CARLI
  • Amedei
  • Gusto Toscano
  • Marilungo Campofilone
  • OPERA 140
  • Derby
  • API Food
  • Madama Oliva
  • PastaJesce
  • IAQUILAT
  • Mozzarisella
  • Pronti Via
  • NOVELLA
  • Eurocaf
  • Mama Said
  • Pasta Bertoli
  • Inaudi
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Dolcezze Del Forno
  • Frantoio Moscato
  • Le Asolane
  • Deseo
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Acetaia Mussini
  • Verys
  • Quore Puro
  • Filippone
  • Frescolat
  • Sa Marigosa
  • Ronco Luigina
  • Bortolotti Salumi
  • KELPEAT
  • Nord Salse
  • BUSTI
  • Galfre'
  • Bonfante
  • San Giuliano
  • La Bottera
  • iFerrari