62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Giardiniera - tradycyjna piemoncka przystawka z jarzyn ogrodowych, w słodko-kwaśnym sosie z pomidorami 1000g, Galfre'

Giardiniera - tradycyjna piemoncka przystawka z jarzyn ogrodowych, w słodko-kwaśnym sosie z pomidorami, Galfre'

Masa netto: 280g

  • 73,90 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galfre'
  • Dostępność:

    Jest Jest  (3 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Giardiniera - tradycyjna piemoncka przystawka z jarzyn ogrodowych, w słodko-kwaśnym sosie z pomidorami, Galfre'

Giardiniera to wyjątkowe połączenie mieszanki warzyw ogrodowych. Skąpana jest w sosie na bazie pomidorów, ze świeżym rozmarynem, ekstraktami z jarzyn i kilkoma kroplami octu własnej produkcji, dojrzewającego w dębowych beczkach. Receptura sosu przekazywana jest w rodzinie Galfrè z pokolenia, na pokolenie i jest taka sama od czasów założenia firmy. Piemoncki specjał - Giardiniera - stanowi doskonałą przystawkę lub side-dish, ale może być również podany jako danie główne.

 

Składniki: warzywa mieszane 50% (marchew, seler, cebulka dymka, papryka, kalafior, fasolka), pulpa pomidorowa, oliwa z oliwek, ocet winny, cukier, przyprawy, sól. Zawiera śladowe ilości dwutlenku siarki (ocet winny). Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze na 100g produktu: 356kJ/85kcal, tłuszcz 3,6g, w tym kwasy nasycone tłuszczowe 0,4g, węglowodany 9,5g, w tym cukry 4,6g, białko 3g, sól 1,2g.

Masa netto: 280g

Producent: Galfre', Piemont, Włochy

 

Piemoncka kuchnia, borowiki i Wiejska Dziewczyna

Od 1901 r. rodzinna firma Galfre' wytwarza wg tradycyjnych piemonckich przepisów przetwory z grzybów, ryb i warzyw. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w tym regionie Włoch.

Firma Galfrè położona jest w wiosce Barge, u podnóży Alp, gdzie od wieków panuje tradycja zbioru borowików i innych grzybów leśnych, z których powstają słynne na całe Włochy i świat, przetwory i zaprawy.

Logo, niezmienne od lat, przedstawia Contadinellę, czyli Wiejską Dziewczynę, zbierającą borowiki u podnóża góry Monviso. Jest to symbol głębokiego zakorzenienia tradycji, zgodnie z którą Galfrè podąża już od ponad wieku. Wizerunek piemonckiej dziewczyny nawiązuje także do sposobu pozyskiwania surowców do produkcji specjałów firmy - z poszanowaniem dla środowiska naturalnego, w szczególności lasów grzybowych Piemontu, jak i etycznych form uprawy warzyw i połowu ryb. Historyczne logo, obecne na produktach Galfrè, stanowi gwarancję najwyższej jakości, nieprzerwanie od 1901 roku.

Firma Galfrè kontynuuje produkcję swoich specjałów w zgodzie z wielopokoleniową tradycją i z poszanowaniem dla środowiska.

Wszystkie składniki są ręcznie selekcjonowane, czyszczone i przetwarzane, aby zagwarantować najwyższą jakość i niepowtarzalny charakter produktów. Receptura i sposób przygotowania przetworów i przystawek Galfrè, pozostały niezmienne od ponad stu lat, dzięki czemu smak każdego ze specjałów otwiera przed nami wrota do przeszłości. W ten sposób tradycja Piemontu, ukryta w słoiczkach i konserwach, trwa do dziś i podróżuje w przyszłość.

  • IAQUILAT
  • Galfre'
  • Amedei
  • Nord Salse
  • iFerrari
  • Gusto Toscano
  • Mozzarisella
  • PastaJesce
  • Fattorie Fiandino
  • Bonfante
  • Verys
  • Frescolat
  • Le Asolane
  • Apulia Food
  • Galup
  • Happy Mama
  • Pasta Bertoli
  • Dolcezze Del Forno
  • Simorgh S.N.C.
  • Filippone
  • Deseo
  • Tiberino
  • Acetaia Mussini
  • NOVELLA
  • Eurocaf
  • Blanco
  • Ronco Luigina
  • Madama Oliva
  • Argiolas Formaggi
  • La Bottera
  • Fratelli CARLI
  • Natural Boom
  • Bortolotti Salumi
  • Inaudi
  • San Giuliano
  • BUSTI
  • Marilungo Campofilone
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Sa Marigosa
  • Frantoio Moscato
  • Le Veneziane
  • API Food
  • Quore Puro