Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Gran Kinara Truflowy - dojrzewający ser z czarnymi truflami, z podpuszczką roślinną z karczocha
Masa netto: 100g
Gran Kinara - pierwszy na świecie dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka krowiego z czarną truflą. świetny dla wegetarian.
Składniki: mleko krowie, mieszanka na bazie rozdrobnionych trufli letnich (1,5%) (składniki: trufle letnie 68% (Tuber aestivum Vitt.), woda z gotowanych trufli letnich (trufle letnie, woda, sól), woda, sól, aromat) , sól, podpuszczka roślinna (Cynara cardunculus).
Zawiera podpuszczkę roślinną z karczocha hiszpańskiego, bez laktozy. Jest to ser twardy typu Grana Padano, z dodatkiem trufli.
Wytwarzany w rzemieślniczym trybie w rodzinnej serowarni w Piemoncie - Fattorie Fiandino. Mleko pochodzi z krów piemonckiej rasy "Bruna Alpina", a cały łańcuch produkcyjny jest kontrolowany; od gospodarstwa rolnego hodowli krów należącego do firmy, po wytwarzanie i sezonowanie serów. Rodzina Fiandino wytwarza sery od początku ubiegłego stulecia, a dziś niemal cała gama ich serów opiera się na roślinnej podpuszczce z karczocha hiszpańskiego.
Dzięki dbałości o jakość mleka, dodatek podpuszczki roślinnej oraz inne tajemnice rodzinnej tradycji serowarskiej ser Gran Kinara smakuje wyśmienicie, posiada delikatny, ale wyrazisty mleczny smak.
Klinik pakowany próżniowo, masa netto: 100g
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html
Producent: Fiandino, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 19.07.2025