Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Gran Kinara - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka krowiego. Zawiera podpuszczkę roślinną, bez laktozy.
Klinik pakowany próżniowo 250g
Gran Kinara - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka krowiego. świetny dla wegetarian.
Składniki: mleko krowie niepasteryzowane półtłuste, sól, podpuszczka roślinna (Cynara Cardunculus).
Zawiera podpuszczkę roślinną z karczocha hiszpańskiego, bez laktozy. Jest to ser twardy typu Grana Padano, świetny tarty do makaronu, zapiekanek, idealna przekąska.
Wytwarzany w rzemieślniczym trybie w rodzinnej serowarni w Piemoncie - Fattorie Fiandino. Mleko pochodzi z krów piemonckiej rasy "Bruna Alpina", a cały łańcuch produkcyjny jest kontrolowany; od gospodarstwa rolnego hodowli krów należącego do firmy, po wytwarzanie i sezonowanie serów. Rodzina Fiandino wytwarza sery od początku ubiegłego stulecia, a dziś niemal cała gama ich serów opiera się na roślinnej podpuszczce z karczocha hiszpańskiego.
Dzięki dbałości o jakość mleka, dodatek podpuszczki roślinnej oraz inne tajemnice rodzinnej tradycji serowarskiej ser Gran Kinara smakuje wyśmienicie, posiada delikatny, ale wyrazisty mleczny smak.
Klinik pakowany próżniowo, masa netto: 250g
Producent: Fiandino, Włochy
Najlepiej spożyć do: 19.07.2025