Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Włoskie grube paluszki chlebowe grissini "Golosoni" klasyczne
Masa netto: 200g
Grissini Artigianali "Golosoni" - grube paluszki chlebowe na zakwasie
Składniki: Mąka pszenna typu 0, Olej słonecznikowy (10%), Drożdże (zaczyn na zakwasie), Sól, Mąka pszenna słodowana. Może zawierać sezam, soję, musztardę
Grissinificio, czyli wytwórnia grissini Derby to firma, która od 1978 roku produkuje autentyczne piemonckie paluszki grissini. Nazwa „Derby” narodziła się z zakładu między dwoma partnerami założycielami firmy, którzy nieustannie rywalizowali o swoje odmienne piłkarskie sympatie dla drużyn z Turynu (Juventus i Torino), ale połączyła ich pasja do biznesu i gotowość do wspólnego działania. Grissini Derby są wytwarzane z poszanowaniem piemonckiej tradycji, stosuje się wyselekcjonowane składniki od certyfikowanych dostawców.
Grissini powstały właśnie w Turynie, wymyślił je miejscowy piekarz, aby pomóć cierpiącemu na dolegliwości trawienne księciu Wiktorowi Amedeuszowi Savoia. Grissini są lekkostrawne, chrupkie i świetnie zastępują tradycyjny chleb.
Grissini to nieodzowny dodatek do włoskich biesiad - do serów, wędlin, sałatek, oliwek; można je chrupać samodzielnie, kiedy będziecie mieć ochotę na lekką przekąskę.
Masa netto: 200g
Producent: Grissinificio Derby, Turyn, Włochy