Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Włoskie grube paluszki chlebowe "Golosoni" wielozbożone
Masa netto: 200g
Grissini Artigianali "Golosoni" Multicereali - grube paluszki chlebowe wielozbożowe
Składniki: Mąka pszenna typu 0, Sezam (6%), Olej słonecznikowy (5%), Ziarna maku (4%), Mąka pełnoziarnista (3%), Nasiona lnu (2%), Drożdże, Sól, Mąka pszenna słodowana. Może zawierać sezam, soję, musztardę
Grissinificio, czyli wytwórnia grissini Derby to firma, która od 1978 roku produkuje autentyczne piemonckie paluszki grissini. Nazwa „Derby” narodziła się z zakładu między dwoma partnerami założycielami firmy, którzy nieustannie rywalizowali o swoje odmienne piłkarskie sympatie dla drużyn z Turynu (Juventus i Torino), ale połączyła ich pasja do biznesu i gotowość do wspólnego działania. Grissini Derby są wytwarzane z poszanowaniem piemonckiej tradycji, stosuje się wyselekcjonowane składniki od certyfikowanych dostawców.
Grissini powstały właśnie w Turynie, wymyślił je miejscowy piekarz, aby pomóć cierpiącemu na dolegliwości trawienne księciu Wiktorowi Amedeuszowi Savoia. Grissini są lekkostrawne, chrupkie i świetnie zastępują tradycyjny chleb.
Grissini to nieodzowny dodatek do włoskich biesiad - do serów, wędlin, sałatek, oliwek; można je chrupać samodzielnie, kiedy będziecie mieć ochotę na lekką przekąskę.
Masa netto: 200g
Producent: Grissinificio Derby, Turyn, Włochy