Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Włoskie paluszki chlebowe grissini w ozdobnym kartoniku
Masa netto: 125 g (2 x 62,5g)
Grissini Torino - turyńskie paluszki chlebowe
Porcjowane paluszki chlebowe to idealne rozwiązanie dla każdego, kto chce cieszyć się jakością i autentycznością piemonckich grissini, gdziekolwiek się znajduje – w domu lub w podróży.
Składniki: Mąka pszenna typu 0, Olej słonecznikowy (9%), Sól, Drożdże, Mąka pszenna słodowana. Może zawierać sezam, soję, musztardę
Grissinificio, czyli wytwórnia grissini Derby to firma, która od 1978 roku produkuje autentyczne piemonckie paluszki grissini. Nazwa „Derby” narodziła się z zakładu między dwoma partnerami założycielami firmy, którzy nieustannie rywalizowali o swoje odmienne piłkarskie sympatie dla drużyn z Turynu (Juventus i Torino), ale połączyła ich pasja do biznesu i gotowość do wspólnego działania. Grissini Derby są wytwarzane z poszanowaniem piemonckiej tradycji, stosuje się wyselekcjonowane składniki od certyfikowanych dostawców.
Grissini powstały właśnie w Turynie, wymyślił je miejscowy piekarz, aby pomóć cierpiącemu na dolegliwości trawienne księciu Wiktorowi Amedeuszowi Savoia. Grissini są lekkostrawne, chrupkie i świetnie zastępują tradycyjny chleb.
Grissini to nieodzowny dodatek do włoskich biesiad - do serów, wędlin, sałatek, oliwek; można je chrupać samodzielnie, kiedy będziecie mieć ochotę na lekką przekąskę.
Grissini sa pakowane w dwie wygodne porcje.
Masa netto: 125 g (2 x 65,5g)
Producent: Grissinificio Derby, Turyn, Włochy