Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Grzybki "Jesienne" - opieńki (Pholiota mutabilis ). Słoik 280g
Grzybki "Jesienne" - opieńki (Pholiota mutabilis) w oliwie z oliwek - niewielkie, aromatyczne grzybki są przygotowywane w rzemieślniczy sposób - gotowane w aromatycznym, ziołowym wywarze są zaprawiane w oliwie z oliwek z odrobiną białego octu winnego.
Składniki: opieńka zmienna 75% ( Pholiota mutabilis), oliwa z oliwek 24,5%, ocet winny, sól, białe wino, przyprawy aromatyczne, przyprawy, sok z cytryny, cukier trzcinowy. Masa netto: 280g.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 328kJ/79kcal, tłuszcz 5,3g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g, węglowodany 3,1g, w tym cukry 2,7g, białko 3,8g, sól 1,1g.
Idealne jako przystawka, podane z ryżem, sałatką lub jako garnirunek. Doskonałe także z aperitifem.
Produkt bezglutenowy.
Słoik, masa netto: 280g
Producent: Inaudi, Piemont, Włochy
Czerwone cebule z grzybami duszone w piwie
Składniki:
dwie czerwone cebule średniej wielkości
słoik marynowanych grzybów Inaudi
puszka borowików w plastrach Galfre
pół szklanki czerwonego lagera
łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Posiekaj drobno cebule. Grzyby odsącz z zalewy. Zeszklij cebulę na oliwie, a następnie dodaj grzyby i pozwól im smażyć się przez 2-3 minuty. Podlej wszystko piwem, dodaj sól i pieprz i pozwól piwu się zredukować. Podawaj z ciepłym, chrupiącym pieczywem lub chlebkiem sardyńskim Pane Carasau.