Krem z karczochów DOP z Sardynii, 130g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Sa Marigosa
  • Dostępność: Brak Brak  (0 szt.)
Cennik dostaw
Kurier GLS Kurier GLS Pobranie
12,00 zł 15,00 zł
  • szt.
  • 17,00 zł
  • Niedostępny

Zobacz jak zapakujemy Twój produkt!

Krem z karczochów z apelacją DOP z Sardynii.
Masa netto: 130 g

Krem z karczochów DOP z Sardynii. Czysty smak najlepszych sardyńskich karczochów, bez sztucznych dodatków czy barwników.

Składniki: karczochy Spinoso D.O.P. 64%, olej słonecznikowy, ocet winny, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Masa netto 130g.

Karczochy pochodzą z plantacji firmy Sa Marigosa położonych na sardyńskim półwyspie Sinis, gdzie panuje szczególny mikroklimat.
Krem z karczochów świetnie nadaje się do smarowania kanapek, bruschetty, przekąsek, sałatek, np. pomidorowych, a także jako dodatek do makaronów, mięs.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Najlepiej spożyć do: 03.2019.
Produkt wegański.

 

Mule panierowane z kremem z karczochów

Składniki:

150 bułki tartej

1 kg muli

3 ząbki czosnku

siekana pietruszka

krem z karczochów Sa Marigosa

Sposób przygotowania:

Oczyść mule. Na rozgrzanej patelni usmaż posiekany czosnek na łyżce oliwy. Dorzuć do nich mule i przykryj. Trzymaj na ogniu aż do otwarcia muli. Wyłóż mule na talerz a pozostały sos wlej do bułki tartej. Od pełnych połówek muszelek odseparuj puste muszelki. Do pozostałych muszelek nakładaj bułkę tartą aż po brzegi. Ułóż mule w naczyniu żaroodpornym i piecz w rozgrzanym do 250*C piekarniku przez 10-15 minut. Po wyjęciu posyp świeżą pietruszką. Podawaj z kremami Sa Marigosa. Z mulami doskonale sprawdzą się również kremami Inaudi.

Dostawa 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

Oryginalne specjały
prosto z Włoch

Idealne
na prezent

Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni