Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Krem z karczochów z apelacją DOP z Sardynii.
Masa netto: 130 g
Krem z karczochów DOP z Sardynii. Czysty smak najlepszych sardyńskich karczochów, bez sztucznych dodatków czy barwników.
Składniki: karczochy Spinoso D.O.P. 64%, olej słonecznikowy, ocet winny, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Masa netto 130g.
Karczochy pochodzą z plantacji firmy Sa Marigosa położonych na sardyńskim półwyspie Sinis, gdzie panuje szczególny mikroklimat.
Krem z karczochów świetnie nadaje się do smarowania kanapek, bruschetty, przekąsek, sałatek, np. pomidorowych, a także jako dodatek do makaronów, mięs.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Produkt wegański.
Producent: Sa Marigosa, Sardynia, Włochy
Mule panierowane z kremem z karczochów
Składniki:
150 bułki tartej
1 kg muli
3 ząbki czosnku
siekana pietruszka
krem z karczochów Sa Marigosa
Sposób przygotowania:
Oczyść mule. Na rozgrzanej patelni usmaż posiekany czosnek na łyżce oliwy. Dorzuć do nich mule i przykryj. Trzymaj na ogniu aż do otwarcia muli. Wyłóż mule na talerz a pozostały sos wlej do bułki tartej. Od pełnych połówek muszelek odseparuj puste muszelki. Do pozostałych muszelek nakładaj bułkę tartą aż po brzegi. Ułóż mule w naczyniu żaroodpornym i piecz w rozgrzanym do 250*C piekarniku przez 10-15 minut. Po wyjęciu posyp świeżą pietruszką. Podawaj z kremami Sa Marigosa. Z mulami doskonale sprawdzą się również kremami Inaudi.