Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Masa netto 140g
Produkt bezglutenowy
Sosy Galfrè to gotowe dodatki do dań, których każdy słoiczek jest pełen smaku i aromatu aż po same brzegi. Wystarczy podgrzać i skomponować z ulubiona potrawą lub rozsmarować na kromce chleba jako dodatek do bruschetty. Sosy wspaniale komponują się z makaronami - stanowią smaczny dodatek zarówno dla klasycznych makaronów, jak i bezglutenowych. Warto spróbować połączenia z polentą, risotto lub jako dodatek do pieczonego mięsa, szczególnie drobiowego. Kremy Galfrè, przygotowywane ze składników najwyższej jakości pozbawione są zagęszczaczy, barwników, konserwantów i glutenu, a także mleka i jego pochodnych.
Składniki: tuńczyk 40%, anchois 10%, oliwa z oliwek, koncentrat pomidorowy, wino, aromaty naturalne, sól, korektor kwasowości: kwas mlekowy .
Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 712kJ/171kcal, tłuszcz 11g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,7g, węglowodany 2,9g, w tym cukry 2,8g, białko 15g, sól 8,2g.
Masa netto 140g.
Producent: Galfre', Piemont, Włochy
Piemoncka kuchnia, borowiki i Wiejska Dziewczyna
Od 1901 r. rodzinna firma Galfre' wytwarza wg tradycyjnych piemonckich przepisów przetwory z grzybów, ryb i warzyw. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w tym regionie Włoch.
Firma Galfrè położona jest w wiosce Barge, u podnóży Alp, gdzie od wieków panuje tradycja zbioru borowików i innych grzybów leśnych, z których powstają słynne na całe Włochy i świat, przetwory i zaprawy.
Logo, niezmienne od lat, przedstawia Contadinellę, czyli Wiejską Dziewczynę, zbierającą borowiki u podnóża góry Monviso. Jest to symbol głębokiego zakorzenienia tradycji, zgodnie z którą Galfrè podąża już od ponad wieku. Wizerunek piemonckiej dziewczyny nawiązuje także do sposobu pozyskiwania surowców do produkcji specjałów firmy - z poszanowaniem dla środowiska naturalnego, w szczególności lasów grzybowych Piemontu, jak i etycznych form uprawy warzyw i połowu ryb. Historyczne logo, obecne na produktach Galfrè, stanowi gwarancję najwyższej jakości, nieprzerwanie od 1901 roku.
Firma Galfrè kontynuuje produkcję swoich specjałów w zgodzie z wielopokoleniową tradycją i z poszanowaniem dla środowiska.
Wszystkie składniki są ręcznie selekcjonowane, czyszczone i przetwarzane, aby zagwarantować najwyższą jakość i niepowtarzalny charakter produktów. Receptura i sposób przygotowania przetworów i przystawek Galfrè, pozostały niezmienne od ponad stu lat, dzięki czemu smak każdego ze specjałów otwiera przed nami wrota do przeszłości. W ten sposób tradycja Piemontu, ukryta w słoiczkach i konserwach, trwa do dziś i podróżuje w przyszłość.