Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Krumiretti - tradycyjne maślane ciasteczka w polewie z ciemnej czekolady w ozdobnej puszce
Masa netto: 180g
Krumiretti - tradycyjne maślane ciasteczka w polewie z ciemnej czekolady w ozdobnej puszce
Składniki: Czekolada gorzka 40% (masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna SOJOWA; naturalny aromat waniliowy), mąka ryżowa, cukier puder (cukier, skrobia kukurydziana), MASŁO (MLEKO), MLEKO, żółtko JAJA, miód, substancje spulchniające (E450i, E500ii, skrobia), proszek z białka JAJA, sól, proszek z wanilii madagaskarskiej Bourbon. Może zawierać orzechy i gluten.
Wartości odżywcze - Wartości średnie na 100 g: Energia 1737 kJ / 412 kcal; Tłuszcz 18 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 12 g; Węglowodany 55 g, w tym cukry 21 g, Białko 4,4 g; Sól 0,3 g.
Krumiri to typowe ciastka dla regionu Piemont, zostały uznane za typowe specjały kulinarne regionu. Recpetura i kształt zostały wymyślone w mieście Casale Monferrato w 1878r, prawdopodobnie na cześć króla Włoch, Wiktora Emanuela II, który zmarł właśnie w tym roku. Mówi się, że kształt ciasteczek przypomina wąsy króla.
Krumiri jada się w towarzystwie kawy czy herbaty, ale i ze słodkim winem, likierami, czy z uwielbianym w Piemoncie zabajone - słodkim kremem z żółtek z alkoholem, typu kogel-mogel. Te Krumiri wzbogacono polewą z gorzkiej czekolady, co nadaje im wyjątkowego aromatu.
Pakowane w piękną czerwoną puszkę z logo Galup i typowym dla firmy rysunkiem.
Galup to firma z wielkimi tradycjami, działa od 1922 roku, jest ceniona szczególnie w Piemoncie ze względu na tradycyjny, rzemieślniczy sposób wypiekania ich ciast, zarówno świątecznych panettone i colomba, jak i codziennych słodkości, ciastek, ciast, i innych smacznych specjałów.
Masa netto: 180g
Producent: Galup, Piemont, Włochy