62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Mieszanka z mąką z ciecierzycy do farinaty, Carli, 300g

Mieszanka z mąką z ciecierzycy do przygotowania liguryjskiej Farinaty bio, Carli

Torebka, masa netto: 300g

 

  • 23,10 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Mieszanka z mąką z ciecierzycy do przygotowania Farinaty Bio, Carli, 300g

Składniki: mąka z ciecierzycy* 93,3%*, cebula* 6,7%. *Z ekologicznych upraw. 

Może zawierać soję, sezam, seler.  Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od światła.

Wartości odżywcze w 100g : energia 1475 kJ 350 kcal, tłuszcz 5,2g , w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,6g, węglowodany 51g , w tym cukry 6,5g, włókno: 11g, białko: 21g, sól: 0,20g

Torebka masa netto: 300g

Przygotowanie: 

Składniki do przygotowania 150g produktu (połowa opakowania): blaszka o średnicy 32cm, rondel, letnia woda - 450ml, sól - 6g (łyżeczka), oliwa z oliwek - 55ml.

Rozgrzej piekarnik do maksymalnej możliwej temperatury. Wsyp mąkę do miski, dodaj sól i stopniowo dolewaj letnią wodę. Mieszaj trzepaczką, aby nie powstały grudki. Wlej olej do rondla i dodaj ciasto, delikatnie mieszając, aby olej nie rozdzielał się nierównomiernie. Rozłóż ciasto równomiernie na blaszce i piecz przez 20 minut w górnej części piekarnika. Ciasto będzie gotowe, gdy lekko się zarumieni na złoty kolor. Ciasto wyjmij z piekarnika i odczekaj 5 minut do wystygnięcia przez spożyciem. 

Farinata to rodzaj naleśnika, płaski placuszek, który wymyślono w Genui, a potem stał się typową przekąską dla całej Ligurii, można je też degustować w Piemoncie, gdzie podawany jest często jako "czekadełko" w pizzeriach. Farinatę podaje się posypując świeżo mielonym pieprzem lub z dodatkiem oliwek i cebuli. Nasza mieszanka Carli jest już z dodatkiem suszonej cebuli w mieszance z mąką, taka jest typowa receptura dla regionu Ligirii.

Producent: Fratelli Carli, Liguria, Włochy

  • Frantoio Moscato
  • Eurocaf
  • Deseo
  • Le Asolane
  • Galup
  • Mozzarisella
  • PastaJesce
  • Bortolotti Salumi
  • API Food
  • iFerrari
  • Frescolat
  • Madama Oliva
  • Argiolas Formaggi
  • Galfre'
  • Amedei
  • San Giuliano
  • BUSTI
  • Natural Boom
  • Nord Salse
  • Simorgh S.N.C.
  • Bonfante
  • Gusto Toscano
  • Filippone
  • Quore Puro
  • Le Veneziane
  • Happy Mama
  • Blanco
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Sa Marigosa
  • La Bottera
  • Tiberino
  • Ronco Luigina
  • Verys
  • Marilungo Campofilone
  • Acetaia Mussini
  • Dolcezze Del Forno
  • IAQUILAT
  • Apulia Food
  • NOVELLA
  • Pasta Bertoli
  • Inaudi
  • Fratelli CARLI
  • Fattorie Fiandino