62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Makaron Bavette z Pesto z Trapani, 200g

Makaron Bavette z pesto czerwonym z Trapani - danie gotowe

Masa netto: 200g

  • 14,20 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność: Jest Jest  (5 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Bavette al pesto rosso "Alla Trapanese" - makaron bavette z czerwonym pesto

Składniki: Makaron (mąka pszenna semolina durum, woda 12,5%) 87%, pomiodry 7%, migdały, sól, bazylia, czosnek, oliwa z oliwek extravergine. Bez glutaminianiu, sztucznych dodatków.

Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 600ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować pod przykryciem na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu. Kiedy woda  niemal całkowicie się wchłonie dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, po czym dodać ewentualnie trochę gorącej wody, aby sos i makaron dobrze się wymieszały, na koniec polać odrobiną oliwy z oliwek. 

Wartości odżywcze: energia: 1510 kJ//368 kcal, tłuszcze: 2,1 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g, węglowodany: 78,6g, w tym cukry: 3,4 g, błonnik: 3,6 g, białko: 10,7g, sól: 1,5 g

Najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, kuskus, zupy, także w wersjach wegańskich – suszone składniki, które „przywracamy do życia” dodając wyłącznie wodę i oliwę z oliwek.

Dania gotowe Tiberino powstały też z myślą o podróżnikach, alpinistach, wyczynowcach przebywających często na łonie natury, bez dostępu do wygodnej kuchni.

Dania „wzięły udział” w kosmicznych misjach, zostały starannie przygotowane do wysiłku astronautów na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, którą zapoczątkował niewielki sklepik spożywczy w centrum stolicy Apulii, Bari; od czterech pokoleń kontynuowana jest rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków i walorów tamtejszej kuchni opartej na najlepszej jakości składnikach i prostocie.

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

  • Marilungo Capofilone
  • PastaJesce
  • Galup
  • BIO Organica Italia
  • Fattorie Fiandino
  • Belotti
  • Filippone
  • Pasta Natura
  • Mozzarisella
  • La Bottera
  • Fromagerie Haut Val d'Ayas
  • Deseo
  • Morelli
  • ARMANDO
  • Argiolas Formaggi
  • Riso Andreis
  • Valsoia
  • Happy Mama
  • Angelini
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • API Food
  • Tiberino
  • Nonno Nanni
  • Galfre'
  • Le Veneziane
  • Apulia Food
  • Le Asolane
  • Sa Marigosa
  • Amedei
  • Nord Salse
  • Eurocaf
  • San Giuliano
  • Fratelli CARLI
  • Verys
  • Inaudi
  • BUSTI
  • ManaPulia
  • Madama Oliva
  • Polara