Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Makaron orecchiette z kwaiatami brokułu – danie gotowe
Masa netto : 200 g
Makaron orecchiette z kwaiatami brokułu – danie jednogarnkowe
Składniki: makaron ( pszenica durum – semolina, woda) 90%, kwiaty brokułu 7% , pomidory, sól, czosnek, oliwa z oliwek extravergin
Może zawierać: migdały, orzechy, soję, seler naciowy, sezam, ryby, jajka. Zawiera gluten. Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.
Przygotowanie: Na patelni lub w garnku zagotować 750ml wody, dodać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Wsypać zawartość, przykryć i mieszać od czasu do czasu. Gotować na średnim ogniu aż płyn nie zostanie niemal całkiem wchłonięty. Można dodać 1 chochlę wody podczas gotowania, jeśli chcemy uzyskać strukturę mniej al dente.
Po zdjęciu z gazu dodać soli i odczekać minutę, dodać kilka łyżek gorącej wody i wymieszać, aby wszystko dobrze się połączyło. Dodać odrobinę oliwy z oliwek.
Sugestie: można podawać z pokrojonymi w kostkę grzankami, z oliwą z oliwek i pieprzem
Wartości odżywcze na 100g: energia 1388 kJ/338 kcal, tłuszcze: 0,1g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0g, węglowodany 76,1g, w tym cukry 1,2g, białko 9,5g błonnik: 2,4g, sól 1,5g.
Najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, kuskus, zupy, także w wersjach wegańskich – suszone składniki, które „przywracamy do życia” dodając wyłącznie wodę i oliwę z oliwek.
Dania gotowe Tiberino powstały też z myślą o podróżnikach, alpinistach, wyczynowcach przebywających często na łonie natury, bez dostępu do wygodnej kuchni.
Dania „wzięły udział” w kosmicznych misjach, zostały starannie przygotowane do wysiłku astronautów na stacjach kosmicznych.
Tiberino to rodzinna firma, którą zapoczątkował niewielki sklepik spożywczy w centrum stolicy Apulii, Bari; od czterech pokoleń kontynuowana jest rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków i walorów tamtejszej kuchni opartej na najlepszej jakości składnikach i prostocie.
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy
Najlepiej spożyć przed : 1.12.2022