Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Makaron Orecchiette z kwiatami brokułu, 200g – danie gotowe
Masa netto : 200 g
Orecchiette con Cime di Rapa to jednogarnkowa mieszanka makaronu z pszenicy durum, włoskich brokułów, pomidorów suszonych w połączeniu z czosnkiem i aromatycznymi ziołami.
Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!
Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.
Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.
Składniki: makaron (pszenica durum – semolina, woda) 90%, kwiaty brokułu 7%, pomidory suszone, sól, czosnek, oliwa z oliwek extra vergine.
Może zawierać: migdały, orzechy, soję, seler naciowy, sezam, ryby, jajka. Zawiera gluten. Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.
Przygotowanie: Na patelni lub w garnku zagotować 750ml wody, dodać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Wsypać zawartość, przykryć i mieszać od czasu do czasu. Gotować na średnim ogniu aż płyn nie zostanie niemal całkiem wchłonięty. Można dodać 1 chochlę wody podczas gotowania, jeśli chcemy uzyskać strukturę mniej al dente.
Po zdjęciu z gazu dodać soli i odczekać minutę, dodać kilka łyżek gorącej wody i wymieszać, aby wszystko dobrze się połączyło. Dodać odrobinę oliwy z oliwek.
Wartości odżywcze na 100g: energia 1388 kJ/338 kcal, tłuszcze: 0,1g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0g, węglowodany 76,1g, w tym cukry 1,2g, białko 9,5g błonnik: 2,4g, sól 1,5g.
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy