62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Makaron orecchiette z kwiatami brokułu 200 g

Makaron orecchiette z kwaiatami brokułu  danie gotowe 

Masa netto : 200 g 

  • 14,20 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność: Jest Jest  (8 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Makaron orecchiette z kwaiatami brokułu  danie jednogarnkowe

Składniki: makaron ( pszenica durum – semolina, woda) 90%, kwiaty brokułu 7% , pomidory, sól, czosnek,  oliwa z oliwek extravergin   

Może zawierać: migdały, orzechy, soję, seler naciowy, sezam, ryby, jajka. Zawiera  gluten.  Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.

Przygotowanie: Na patelni lub w garnku zagotować 750ml wody, dodać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Wsypać zawartość, przykryć i mieszać od czasu do czasu. Gotować na średnim ogniu aż płyn nie zostanie  niemal całkiem wchłonięty. Można dodać 1 chochlę wody podczas gotowania, jeśli chcemy uzyskać strukturę mniej al dente.

Po zdjęciu z gazu dodać soli i odczekać minutę, dodać kilka łyżek gorącej wody i wymieszać, aby wszystko dobrze się połączyło. Dodać odrobinę oliwy z oliwek.

Sugestie: można podawać z pokrojonymi w kostkę grzankami, z oliwą z oliwek i pieprzem

Wartości odżywcze na 100g: energia 1388 kJ/338 kcal, tłuszcze: 0,1g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0g,  węglowodany 76,1g, w tym cukry 1,2g, białko 9,5g błonnik: 2,4g, sól 1,5g.

Najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, kuskus, zupy, także w wersjach wegańskich – suszone składniki, które „przywracamy do życia” dodając wyłącznie wodę i oliwę z oliwek.

Dania gotowe Tiberino powstały też z myślą o podróżnikach, alpinistach, wyczynowcach przebywających często na łonie natury, bez dostępu do wygodnej kuchni.

Dania „wzięły udział” w kosmicznych misjach, zostały starannie przygotowane do wysiłku astronautów na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, którą zapoczątkował niewielki sklepik spożywczy w centrum stolicy Apulii, Bari; od czterech pokoleń kontynuowana jest rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków i walorów tamtejszej kuchni opartej na najlepszej jakości składnikach i prostocie.

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

Najlepiej spożyć przed : 1.12.2022

  • San Giuliano
  • Tiberino
  • Fattorie Fiandino
  • Apulia Food
  • Nord Salse
  • Inaudi
  • Morelli
  • Le Veneziane
  • BUSTI
  • Fromagerie Haut Val d'Ayas
  • Filippone
  • Sa Marigosa
  • Valsoia
  • Galfre'
  • Belotti
  • Riso Andreis
  • ARMANDO
  • Verys
  • ManaPulia
  • Pasta Natura
  • Marilungo Capofilone
  • Deseo
  • Angelini
  • Argiolas Formaggi
  • Madama Oliva
  • Eurocaf
  • Amedei
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Fratelli CARLI
  • API Food
  • La Bottera
  • Galup
  • Nonno Nanni
  • BIO Organica Italia
  • Polara
  • PastaJesce
  • Happy Mama
  • Le Asolane