62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Makaron Penne all'Arrabbiata 200g

Makaron Penne all'Arrabbiata  – danie gotowe 

Masa netto :200g 

  • 14,20 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność: Jest Jest  (10 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Makaron Penne all'Arrabbiata  – danie gotowe 

Składniki: makaron ( pszenica durum – semolina, woda) 85%, pomidory 10%, sól, cebula, marchew, czosnek, pietruszka, papryka, szczypiorek, pikantne papryczki peperoncino, oliwa z oliwek extravergin   Może zawierać: migdały, orzechy, soję, seler naciowy, sezam, ryby, jajka.. Zawiera  gluten.  

Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.

Przygotowanie: Na patelni lub w garnku zagotować 650ml wody, dodać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Wsypać zawartość, przykryć i mieszać od czasu do czasu. Gotować na średnim ogniu aż płyn nie zostanie  niemal całkiem wchłonięty. Można dodać 1 chochlę wody podczas gotowania, jeśli chcemy uzyskać strukturę mniej al dente.

Po zdjęciu z gazu dodać soli i odczekać minutę, dodać kilka łyżek gorącej wody i wymieszać, aby wszystko dobrze się połączyło. Dodać odrobinę oliwy z oliwek.

Sugestie: można dodać podczas gotowania 4 fileciki anchois i odrobinę podpieczonej bułki tartej.

Wartości odżywcze na 100g: energia 1512 kJ/368 kcal, tłuszcze: 1,3g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1g,  węglowodany 73,1g, w tym cukry 7g, białko 12,7g błonnik: 4,8g, sól 1,5g.

Najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, kuskus, zupy, także w wersjach wegańskich – suszone składniki, które „przywracamy do życia” dodając wyłącznie wodę i oliwę z oliwek.

Dania gotowe Tiberino powstały też z myślą o podróżnikach, alpinistach, wyczynowcach przebywających często na łonie natury, bez dostępu do wygodnej kuchni.

Dania „wzięły udział” w kosmicznych misjach, zostały starannie przygotowane do wysiłku astronautów na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, którą zapoczątkował niewielki sklepik spożywczy w centrum stolicy Apulii, Bari; od czterech pokoleń kontynuowana jest rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków i walorów tamtejszej kuchni opartej na najlepszej jakości składnikach i prostocie.

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

  • Inaudi
  • Valsoia
  • ARMANDO
  • Eurocaf
  • Belotti
  • BUSTI
  • Fromagerie Haut Val d'Ayas
  • Polara
  • Verys
  • Mozzarisella
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Deseo
  • Nord Salse
  • Madama Oliva
  • Pasta Natura
  • API Food
  • Argiolas Formaggi
  • Happy Mama
  • Le Asolane
  • Amedei
  • Apulia Food
  • La Bottera
  • San Giuliano
  • Riso Andreis
  • ManaPulia
  • Angelini
  • Nonno Nanni
  • Fattorie Fiandino
  • Le Veneziane
  • Marilungo Capofilone
  • Sa Marigosa
  • PastaJesce
  • BIO Organica Italia
  • Tiberino
  • Fratelli CARLI
  • Filippone
  • Galup
  • Galfre'
  • Morelli