62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Makaron Pennette Rigate z pszenicy durum, 500g, Pasta Jesce

Makaron Pennette Rigate - z semoliny z włoskiej pszenicy durum

Masa netto: 500g

  • 11,50 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    PastaJesce
  • Dostępność:

    Jest Jest  (24 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Pennette Rigate - włoski makaron premium marki Pasta Jesce

Składniki: semolina z włoskiej pszenicy durum, woda.

Wartości odżywcze w 100g produktu: 

Energia: 352 kcal /1494 kj
Tłuszcz:  1,6 g, w tym kwasy nasycone: 0,4g,
Węglowodany: 73g, w tym cukry: 2,1g
Białko: 14g
Sól: 0,01g

Wytwarzany w miejscowości Altamura w Apulii, słynącym z wypiekania chleba, który zdobył apelację pochodzenia DOP (Chroniona Nazwa Pochodzenia), gdzie funkcjonuje wiele młynów, a wytwarzanie najlepszej mąki jest niemal symbolem miasta. Makaron jest wytwarzany w rzemieślniczym trybie, polegającym na powolnym suszeniu makaronu w niskich tempraturach, wytłaczaniu makaronu na matrycach z brązu, co zapewnia porowatą powierzchnię, lepsze walory smakowe i dobre przyleganie sosu. W ten sposób zachowują się wartości odżywcze makaronu, a smak i struktura sprawiają, że wszyscy rozsmakują się w makaronach Pasta Jesce.

Producent: Pasta Apulia S.r.l. Altamura, region Apulia, Włochy

Masa netto: 500g

 

  • BUSTI
  • NOVELLA
  • Amedei
  • Mozzarisella
  • Blanco
  • Frantoio Moscato
  • Pasta Bertoli
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Madama Oliva
  • Fratelli CARLI
  • Galup
  • PastaJesce
  • Galfre'
  • Sa Marigosa
  • ManaPulia
  • San Giuliano
  • Verys
  • Dolcezze Del Forno
  • Marilungo Campofilone
  • Nord Salse
  • Fattorie Fiandino
  • Happy Mama
  • Simorgh S.N.C.
  • Apulia Food
  • Inaudi
  • Frescolat
  • Tiberino
  • Eurocaf
  • IAQUILAT
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Le Veneziane
  • Le Asolane
  • Gusto Toscano
  • Filippone
  • Quore Puro
  • Bonfante
  • Deseo
  • La Bottera
  • API Food
  • iFerrari
  • Argiolas Formaggi