62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Makaron Spaghetti BIO, 500g, Pasta Jesce

Makaron Spaghetti BIO, 500g, Pasta Jesce - makaron z ekologicznej pszenicy durum.

Masa netto: 500g

  • 16,00 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Makaron Spaghetti BIO, 500g, Pasta Jesce

Składniki: semolina z włoskiej pszenicy durum 100% z ekologicznych upraw, woda.

Wartości odżywcze w 100g produktu: 

Energia: 352 kcal /1494 kj
Tłuszcz:  1,6 g, w tym kwasy nasycone: 0,4g,
Węglowodany: 73g, w tym cukry: 2,1g
Białko: 14g
Sól: 0,01g

Wytwarzany w miejscowości Altamura w Apulii, słynącym z wypiekania chleba, który zdobył apelację pochodzenia DOP (Chroniona Nazwa Pochodzenia), gdzie funkcjonuje wiele młynów, a wytwarzanie najlepszej mąki jest niemal symbolem miasta. Makaron jest wytwarzany w rzemieślniczym trybie, polegającym na powolnym suszeniu makaronu w niskich tempraturach, wytłaczaniu makaronu na matrycach z brązu, co zapewnia porowatą powierzchnię, lepsze walory smakowe i dobre przyleganie sosu. W ten sposób zachowują się wartości odżywcze makaronu, a smak i struktura sprawiają, że wszyscy rozsmakują się w makaronach Pasta Jesce.

Producent: Pasta Apulia S.r.l. Altamura, region Apulia, Włochy

Masa netto: 500g

  • API Food
  • San Giuliano
  • Happy Mama
  • Pasta Bertoli
  • BUSTI
  • Mozzarisella
  • Blanco
  • Marilungo Campofilone
  • La Bottera
  • Frantoio Moscato
  • Apulia Food
  • Bonfante
  • Fattorie Fiandino
  • Amedei
  • Filippone
  • iFerrari
  • Galup
  • Simorgh S.N.C.
  • Nord Salse
  • PastaJesce
  • Quore Puro
  • Gusto Toscano
  • Dolcezze Del Forno
  • Inaudi
  • Acetaia Mussini
  • Sa Marigosa
  • Madama Oliva
  • Le Veneziane
  • Verys
  • Argiolas Formaggi
  • IAQUILAT
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Tiberino
  • Fratelli CARLI
  • Ronco Luigina
  • Deseo
  • Natural Boom
  • Bortolotti Salumi
  • Frescolat
  • Eurocaf
  • NOVELLA
  • Galfre'
  • Le Asolane