Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Guanciale Stagionato al Pepe - wieprzowe policzki (podgardel) dojrzewające, w pieprzu
Pakowane próżniowo, masa netto ok. 550g (+/-10g)
Guanciale Stagionato al Pepe - wieprzowe policzki (podgardel) dojrzewające, w pieprzu
Składniki: włoskie podgardle wieprzowe, sól, dekstroza, sacharoza, aromaty, przyprawy. Przeciwutleniacz: E301, konserwanty: E252, E 250.
Nie zawiera glutenu i laktozy
Dojrzewające, wędzone podgardle wieprzowe stosuje się zazwyczaj do sosów makaronowych, szczególnie do Carbonary oraz Amatriciany. Warto podkreślić, że wędlinę można zajadać również cieniutko krojoną po prostu do kanapki, świetnie sprawdzi się na desce wędlin.
Bortolotti Salumi to rodzinna firma, której działalność rozpoczęła się w 1930 roku od sklepiku spożywczego. Aktualnie jest nowoczesną wytwórnią mięsnych produktów, którą prowadzi pan Mario Bortolotti z synami. Zakład położony jest w maleńkiej miejscowości Cene w Val Seriana w regionie Lombardii, otoczony górami, wzgórzami i lasami. Wszystkie specjały wytwarzane są wg tradycyjnych receptur zarówno z Lombardii, jak i całych Włoch.
Producent: Bortolotti Salumi, Lombardia, Włochy
Masa netto: ok. 550g (+/- 10g)
Należy spożyć do: 16.12.2024