Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Dojrzewający ser Pecorino Toscano - owczy z gruszką i imbirem
Cała forma - krążek
Masa netto: ok. 1210g (+/- 10g)
Pecorino Gruszka i Imbir - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego
Składniki: owcze mleko pasteryzowane, gruszka 2%, imbir kandyzowany 1% (imbir, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, zagęszczony sok cytrynowy), gruszka kandyzowana 0,4% (gruszka, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, zagęszczony sok cytrynowy), sól, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka), substancje konserwujące: E235, E202 (na skórce), skórka niejadalna
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Pecorino z gruszką i imbirem to aromatyczny ser, lekko pikantny dzięki dodatkowi imbiru, który sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy konfiturą śliwkową.
Cała forma sera - krążek.
Opakowanie próżniowe, masa netto ok. 1210g (+/- 10g)
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 06.11.2024
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html