Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Dojrzewający ser peecorino toscano - owczy z pikantnymi papryczkami peperoncino
Cała forma - krążek
Masa netto: ok. 1078g (+/- 10g)
Pecorino z pikantnym peperoncino - dojrzewający ser podpuszczkowy z mleka owczego
Składniki: owcze mleko pasteryzowane, papryczka peperoncino 0,25%, sól, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej (zawiera laktozę z mleka), substancje konserwujące na skórce: E235, E202. Skórka niejadalna.
Caseificio Busti to rodzinna serowarnia, która powstała w 1955r., jest położona na malowniczych toskańskich wzgórzach niedaleko miasta Volterra, mleko owcze pochodzi wyłącznie z Toskanii. Specjalizuje się w wytwarzaniu głównie serów owczych - pecorini, wg najlepszych toskańskich tradycji i metod.
Pecorino z pikantną papryczką peperoncino to aromatyczny ser, który łączy delikatny aromat owczego mleka z pikantnością papryczek chili; sprawdzi się jako przekąska, na desce serów, skomponuje się z miodem czy konfiturą paprykową.
Cała forma sera - krążek.
Masa netto: ok. 1078g (+/- 10g)
Producent: Busti, Toskania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 06.11.2024
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html