Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ser "Toma Brilla" - z włoskiego mleka krowiego, z dodatkiem czerwonego wina, z podpuszczką roślinną
Masa netto: 180g
Ser "Toma Brilla" - z włoskiego mleka krowiego, z dodatkiem czerwonego wina, z podpuszczką roślinną
Składniki: niepasteryzowane mleko krowie, wytłoki winogron, wino Barolo DOCG 1,6%, wino Barbaresco 1,6%, sól, podpuszczka roślinna z karczocha hiszpańskiego (Cynara cardunculus). Skórka niejadalna. Naturalnie bez laktozy.
Toma to typowy piemocki ser krótko dojrzewający. W tej wersji dodano wytłoki winne oraz piemonckie czerowne wina: Barolo i Barbaresco, dobrze wyczuwalnych, co nadaje serowi wyjątkowej smakowej nuty.
Wytwarzany w rzemieślniczym trybie w rodzinnej serowarni w Piemoncie - Fattorie Fiandino. Mleko pochodzi z krów piemonckiej rasy "Bruna Alpina", a cały łańcuch produkcyjny jest kontrolowany; od gospodarstwa rolnego hodowli krów należącego do firmy, po wytwarzanie i sezonowanie serów. Rodzina Fiandino wytwarza sery od początku ubiegłego stulecia, a dziś niemal cała gama ich serów opiera się na roślinnej podpuszczce z karczocha hiszpańskiego.
Dzięki dbałości o jakość mleka, dodatkowi podpuszczki roślinnej oraz innym tajemnicom rodzinnej tradycji serowarskiej, ser "Toma Brilla" smakuje wyśmienicie, posiada delikatny śmietankowy smak z wyraźnymi winnymi nutami. Sprawdzi się z dobrym chlebem na zakwasie, idealne skomponuje się na desce serów.
Klinik pakowany próżniowo oraz w kartonik, masa netto: 180g
Producent: Fiandino, Włochy
Najlepiej spożyć do: 10.02.2025