Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ser Toma Erbi - z mleka krowiego, z podpuszczką roślinną, z mieszanką ziół
Masa netto: 180g
Ser Toma Erbi - z włoskiego mleka krowiego, z podpuszczką roślinną, z mieszanką ziół
Składniki: niepasteryzowane mleko krowie, zioła aromatyczne 0,1% (tymianek, cząber, oregano, kwiaty lawendy w proszku, sproszkowane nasiona ostropestu), sól, podpuszczka roślinna z karczocha hiszpańskiego (Cynara cardunculus). Skórka niejadalna. Naturalnie bez laktozy.
Toma to typowy piemocki ser krótko dojrzewający. W tej wersji dodano mieszankę aromatycznych ziół, dobrze wyczuwalnych, co nadaje serowi wyjątkowej smakowej nuty alpejskich ziół.
Wytwarzany w rzemieślniczym trybie w rodzinnej serowarni w Piemoncie - Fattorie Fiandino. Mleko pochodzi z krów piemonckiej rasy "Bruna Alpina", a cały łańcuch produkcyjny jest kontrolowany; od gospodarstwa rolnego hodowli krów należącego do firmy, po wytwarzanie i sezonowanie serów. Rodzina Fiandino wytwarza sery od początku ubiegłego stulecia, a dziś niemal cała gama ich serów opiera się na roślinnej podpuszczce z karczocha hiszpańskiego.
Dzięki dbałości o jakość mleka, dodatkowi podpuszczki roślinnej oraz innym tajemnicom rodzinnej tradycji serowarskiej, ser Erbi smakuje wyśmienicie, posiada delikatny śmietankowy smak z wyraźnymi ziołowymi nutami. Sprawdzi się z dobrym chlebem na zakwasie, idealne skomponuje się na desce serów.
Klinik pakowany próżniowo oraz w kartonik, masa netto: 180g
Producent: Fiandino, Włochy
Najlepiej spożyć do: 11.01.2025