Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ekologiczna lawenda z Sycylii
Masa netto: 25g
Ekologiczna lawenda 25 g
Składniki: lawenda z certyfikowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze na 100g: energia 130kcal, tłuszcz: 6 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0g, węglowodany: 1g w tym cukry 0g, błonnik: 0 białko 18g, sól 0g
Pasja do rolnictwa rodziny Filippone pomogła założyć innowacyjną firmę, która dokonuje ponownego odkrycia najbardziej charakterystycznych, aromatycznych roślin śródziemnomorskich, takich jak lawenda, szałwia, rozmaryn, oregano. liść laurowy. Uprawa roślin na farmie Gandolfo Filippone jest poparta certyfikatem rolnictwa ekologicznego. Wszystkie zioła są uprawiane na czystych i malowniczych terenach Sycylii.
Lawenda posiada bardzo wiele zastosowań, służy nie tylko jako zapach ale również leczy wiele dolegliwości.
Nasza lawenda ma zastosowanie spożywcze: np. do aromatyzowania białego wina i octu, do przygotowywania galaretek oraz do aromatyzowania słodyczy, deserów, ciast.
Producent : Filippone, Sycylia, Włochy