Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ekologiczne oregano z Sycylii
Masa netto : 25 g
Ekologiczne oregano z Sycylii 25 g
Składniki: oregano z certyfikowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze na 100g: energia 1280 kcal, tłuszcz: 10,2 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,7g, węglowodany: 64,6g w tym cukry 4,1g, błonnik: 42,5, białko 11g, sól 0,04g
Pasja do rolnictwa rodziny Filippone pomogła założyć innowacyjną firmę, która dokonuje ponownego odkrycia najbardziej charakterystycznych, aromatycznych roślin śródziemnomorskich, takich jak lawenda, szałwia, rozmaryn, oregano. liść laurowy. Uprawa roślin na farmie Gandolfo Filippone jest poparta certyfikatem rolnictwa ekologicznego. Wszystkie zioła są uprawiane na czystych i malowniczych terenach Sycylii.
Oregano jest tradycyjnie znane z różnych właściwości terapeutycznych, przeciwzapalnych i przeciwutleniających .
W kuchni śródziemnomorskiej stosowany jest do przyprawiania pizzy, sałatek, ziemniaków, konserw w oliwie lub occie, mięsa i ryb .
Producent : Filippone, Sycylia, Włochy