Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Masa netto 1700g
Antipasto PO swoją nazwę zaczerpnęło od rzeki Pad (wł. Po), której źródło zlokalizowane jest u stóp Monviso, niedaleko Barge. PO to przystawka w pełnym tego słowa znaczeniu. Wyjątkowe połączenie mieszanki warzyw i tuńczyka, zanurzone jest w sosie na bazie pomidorów, ze świeżym rozmarynem, ekstraktami z jarzyn i kilkoma kroplami octu własnej produkcji, dojrzewającego w dębowych beczkach. Receptura sosu przekazywana jest w rodzinie Galfrè z pokolenia, na pokolenie i jest taka sama od czasów założenia firmy. Piemoncki specjał - Antipasto PO - stanowi doskonałą przystawkę lub side-dish, ale może być również podany jako danie główne.
Składniki: warzywa mieszane 50% (ogórki, seler, oliwki, kalafiory, marchew), tuńczyk 15%, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, koncentrat pomidorowy, ocet winny, naturalne aromaty, sól, śladowe ilości dwutlenku siarki. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartości odżywcze na 100g produktu: 292kJ/70kcal, tłuszcz 4,8g, w tym kwasy nasycone tłuszczowe 0,6g, węglowodany 3,8g, w tym cukry 0,8g, białko 3g, sól 1,4g.
Masa netto: 1700g
Producent: Galfre', Piemont, Włochy
Piemoncka kuchnia, borowiki i Wiejska Dziewczyna
Od 1901 r. rodzinna firma Galfre' wytwarza wg tradycyjnych piemonckich przepisów przetwory z grzybów, ryb i warzyw. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w tym regionie Włoch.
Firma Galfrè położona jest w wiosce Barge, u podnóży Alp, gdzie od wieków panuje tradycja zbioru borowików i innych grzybów leśnych, z których powstają słynne na całe Włochy i świat, przetwory i zaprawy.
Logo, niezmienne od lat, przedstawia Contadinellę, czyli Wiejską Dziewczynę, zbierającą borowiki u podnóża góry Monviso. Jest to symbol głębokiego zakorzenienia tradycji, zgodnie z którą Galfrè podąża już od ponad wieku. Wizerunek piemonckiej dziewczyny nawiązuje także do sposobu pozyskiwania surowców do produkcji specjałów firmy - z poszanowaniem dla środowiska naturalnego, w szczególności lasów grzybowych Piemontu, jak i etycznych form uprawy warzyw i połowu ryb. Historyczne logo, obecne na produktach Galfrè, stanowi gwarancję najwyższej jakości, nieprzerwanie od 1901 roku.
Firma Galfrè kontynuuje produkcję swoich specjałów w zgodzie z wielopokoleniową tradycją i z poszanowaniem dla środowiska.
Wszystkie składniki są ręcznie selekcjonowane, czyszczone i przetwarzane, aby zagwarantować najwyższą jakość i niepowtarzalny charakter produktów. Receptura i sposób przygotowania przetworów i przystawek Galfrè, pozostały niezmienne od ponad stu lat, dzięki czemu smak każdego ze specjałów otwiera przed nami wrota do przeszłości. W ten sposób tradycja Piemontu, ukryta w słoiczkach i konserwach, trwa do dziś i podróżuje w przyszłość.