62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Antipasto PO - piemoncki mix warzyw w słodko-kwaśnym sosie z pomidorami 1700g, Galfre'

Antipasto PO - tradycyjny piemoncki mix warzyw w aromatycznym słodko-kwaśnym sosie z pomidorami

Masa netto 1700g

  • 140,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galfre'
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Antipasto PO - tradycyjny piemoncki mix warzyw w aromatycznym słodko-kwaśnym sosie z pomidorami

Antipasto PO swoją nazwę zaczerpnęło od rzeki Pad (wł. Po), której źródło zlokalizowane jest u stóp Monviso, niedaleko Barge. PO to przystawka w pełnym tego słowa znaczeniu. Wyjątkowe połączenie mieszanki warzyw i tuńczyka, zanurzone jest w sosie na bazie pomidorów, ze świeżym rozmarynem, ekstraktami z jarzyn i kilkoma kroplami octu własnej produkcji, dojrzewającego w dębowych beczkach. Receptura sosu przekazywana jest w rodzinie Galfrè z pokolenia, na pokolenie i jest taka sama od czasów założenia firmy. Piemoncki specjał - Antipasto PO - stanowi doskonałą przystawkę lub side-dish, ale może być również podany jako danie główne.

 

Składniki: warzywa mieszane 50% (ogórki, seler, oliwki, kalafiory, marchew), tuńczyk 15%, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, koncentrat pomidorowy, ocet winny, naturalne aromaty, sól, śladowe ilości dwutlenku siarki. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze na 100g produktu: 292kJ/70kcal, tłuszcz 4,8g, w tym kwasy nasycone tłuszczowe 0,6g, węglowodany 3,8g, w tym cukry 0,8g, białko 3g, sól 1,4g.

Masa netto: 1700g

Producent: Galfre', Piemont, Włochy

 

Piemoncka kuchnia, borowiki i Wiejska Dziewczyna

Od 1901 r. rodzinna firma Galfre' wytwarza wg tradycyjnych piemonckich przepisów przetwory z grzybów, ryb i warzyw. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w tym regionie Włoch.

Firma Galfrè położona jest w wiosce Barge, u podnóży Alp, gdzie od wieków panuje tradycja zbioru borowików i innych grzybów leśnych, z których powstają słynne na całe Włochy i świat, przetwory i zaprawy.

Logo, niezmienne od lat, przedstawia Contadinellę, czyli Wiejską Dziewczynę, zbierającą borowiki u podnóża góry Monviso. Jest to symbol głębokiego zakorzenienia tradycji, zgodnie z którą Galfrè podąża już od ponad wieku. Wizerunek piemonckiej dziewczyny nawiązuje także do sposobu pozyskiwania surowców do produkcji specjałów firmy - z poszanowaniem dla środowiska naturalnego, w szczególności lasów grzybowych Piemontu, jak i etycznych form uprawy warzyw i połowu ryb. Historyczne logo, obecne na produktach Galfrè, stanowi gwarancję najwyższej jakości, nieprzerwanie od 1901 roku.

Firma Galfrè kontynuuje produkcję swoich specjałów w zgodzie z wielopokoleniową tradycją i z poszanowaniem dla środowiska.

Wszystkie składniki są ręcznie selekcjonowane, czyszczone i przetwarzane, aby zagwarantować najwyższą jakość i niepowtarzalny charakter produktów. Receptura i sposób przygotowania przetworów i przystawek Galfrè, pozostały niezmienne od ponad stu lat, dzięki czemu smak każdego ze specjałów otwiera przed nami wrota do przeszłości. W ten sposób tradycja Piemontu, ukryta w słoiczkach i konserwach, trwa do dziś i podróżuje w przyszłość.

  • Dolcezze Del Forno
  • Le Veneziane
  • Mozzarisella
  • BUSTI
  • Inaudi
  • Filippone
  • Amedei
  • Nord Salse
  • Quore Puro
  • Acetaia Mussini
  • Tiberino
  • API Food
  • Deseo
  • Fratelli CARLI
  • Madama Oliva
  • Argiolas Formaggi
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Marilungo Campofilone
  • Fattorie Fiandino
  • Galfre'
  • Frantoio Moscato
  • Eurocaf
  • Verys
  • PastaJesce
  • Blanco
  • IAQUILAT
  • Pasta Bertoli
  • NOVELLA
  • Gusto Toscano
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Ronco Luigina
  • San Giuliano
  • Galup
  • Happy Mama
  • Natural Boom
  • Bonfante
  • iFerrari
  • Sa Marigosa
  • La Bottera
  • Apulia Food
  • Frescolat
  • Simorgh S.N.C.
  • Le Asolane
  • Bortolotti Salumi