62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Krem z papryki i tuńczyka, z oliwą z oliwek, bezglutenowy 140g, Galfre'

Crema alle Peperoni e Tonno - Krem z papryki i tuńczyka, z oliwą z oliwek 140g

Masa netto 140g

  • 23,30 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galfre'
  • Dostępność:

    Jest Jest  (9 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Crema alle Peperoni e Tonno - Krem z papryki i tuńczyka, z oliwą z oliwek

 

Produkt bezglutenowy

Sosy Galfrè to gotowe dodatki do dań, których każdy słoiczek jest pełen smaku i aromatu aż po same brzegi. Wystarczy podgrzać i skomponować z ulubiona potrawą lub rozsmarować na kromce chleba jako dodatek do bruschetty. Sosy wspaniale komponują się z makaronami - stanowią smaczny dodatek zarówno dla klasycznych makaronów, jak i bezglutenowych. Warto spróbować połączenia z polentą, risotto lub jako dodatek do pieczonego mięsa, szczególnie drobiowego. Kremy Galfrè, przygotowywane ze składników najwyższej jakości pozbawione są zagęszczaczy, barwników, konserwantów i glutenu, a także mleka i jego pochodnych.

Składniki: papryka 55%, tuńczyk 25%, oliwa z oliwek, ocet winny, cukier, sól.

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 538kJ/129kcal, tłuszcz 8,5g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,5g, węglowodany 4,5g, w tym cukry 4,3g, białko 7,9g, sól 0,55g.

Masa netto 140g

Producent: Galfre', Piemont, Włochy

 

Piemoncka kuchnia, borowiki i Wiejska Dziewczyna

Od 1901 r. rodzinna firma Galfre' wytwarza wg tradycyjnych piemonckich przepisów przetwory z grzybów, ryb i warzyw. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w tym regionie Włoch.

Firma Galfrè położona jest w wiosce Barge, u podnóży Alp, gdzie od wieków panuje tradycja zbioru borowików i innych grzybów leśnych, z których powstają słynne na całe Włochy i świat, przetwory i zaprawy.

Logo, niezmienne od lat, przedstawia Contadinellę, czyli Wiejską Dziewczynę, zbierającą borowiki u podnóża góry Monviso. Jest to symbol głębokiego zakorzenienia tradycji, zgodnie z którą Galfrè podąża już od ponad wieku. Wizerunek piemonckiej dziewczyny nawiązuje także do sposobu pozyskiwania surowców do produkcji specjałów firmy - z poszanowaniem dla środowiska naturalnego, w szczególności lasów grzybowych Piemontu, jak i etycznych form uprawy warzyw i połowu ryb. Historyczne logo, obecne na produktach Galfrè, stanowi gwarancję najwyższej jakości, nieprzerwanie od 1901 roku.

Firma Galfrè kontynuuje produkcję swoich specjałów w zgodzie z wielopokoleniową tradycją i z poszanowaniem dla środowiska.

Wszystkie składniki są ręcznie selekcjonowane, czyszczone i przetwarzane, aby zagwarantować najwyższą jakość i niepowtarzalny charakter produktów. Receptura i sposób przygotowania przetworów i przystawek Galfrè, pozostały niezmienne od ponad stu lat, dzięki czemu smak każdego ze specjałów otwiera przed nami wrota do przeszłości. W ten sposób tradycja Piemontu, ukryta w słoiczkach i konserwach, trwa do dziś i podróżuje w przyszłość.

  • PastaJesce
  • Filippone
  • Le Asolane
  • Frescolat
  • Le Veneziane
  • Natural Boom
  • Eurocaf
  • Simorgh S.N.C.
  • La Bottera
  • San Giuliano
  • Blanco
  • Madama Oliva
  • Deseo
  • API Food
  • Amedei
  • Marilungo Campofilone
  • Fattorie Fiandino
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • IAQUILAT
  • Argiolas Formaggi
  • Nord Salse
  • Apulia Food
  • Frantoio Moscato
  • Inaudi
  • Dolcezze Del Forno
  • Galfre'
  • Tiberino
  • Bonfante
  • NOVELLA
  • BUSTI
  • Mozzarisella
  • Acetaia Mussini
  • Verys
  • iFerrari
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Ronco Luigina
  • Quore Puro
  • Galup
  • Pasta Bertoli
  • Sa Marigosa
  • Happy Mama
  • Fratelli CARLI
  • Gusto Toscano
  • Bortolotti Salumi