Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Mix grzybków - nameko i pochwiaki w oleju słonecznikowym i occie winnym
Masa netto: 190g
Famigliola Gialla e Funghi di Muschio - Mix grzybków - nameko i pochwiaki w oleju słonecznikowym i occie winnym
Składniki: grzybki nameko (Pholiota Mutabilis Nameco) 38%, grzybki pochwiaki (Volvaria Volvacea) 25%, olej słonecznikowy 36%, ocet winny, sól, naturalne aromaty, dwutlenek siarki.
Przechowywać daleko od źródeł ciepła, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Delikatne, drobne grzybki będą świetną przystawką, dodatkiem do deski wędlin, jako antipasto.
Masa netto: 190g
Producent: Galfre', Piemont, Włochy
Piemoncka kuchnia, borowiki i Wiejska Dziewczyna
Od 1901 r. rodzinna firma Galfre' wytwarza wg tradycyjnych piemonckich przepisów przetwory z grzybów, ryb i warzyw. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w tym regionie Włoch.
Firma Galfrè położona jest w wiosce Barge, u podnóży Alp, gdzie od wieków panuje tradycja zbioru borowików i innych grzybów leśnych, z których powstają słynne na całe Włochy i świat, przetwory i zaprawy.
Logo, niezmienne od lat, przedstawia Contadinellę, czyli Wiejską Dziewczynę, zbierającą borowiki u podnóża góry Monviso. Jest to symbol głębokiego zakorzenienia tradycji, zgodnie z którą Galfrè podąża już od ponad wieku. Wizerunek piemonckiej dziewczyny nawiązuje także do sposobu pozyskiwania surowców do produkcji specjałów firmy - z poszanowaniem dla środowiska naturalnego, w szczególności lasów grzybowych Piemontu, jak i etycznych form uprawy warzyw i połowu ryb. Historyczne logo, obecne na produktach Galfrè, stanowi gwarancję najwyższej jakości, nieprzerwanie od 1901 roku.
Firma Galfrè kontynuuje produkcję swoich specjałów w zgodzie z wielopokoleniową tradycją i z poszanowaniem dla środowiska.
Wszystkie składniki są ręcznie selekcjonowane, czyszczone i przetwarzane, aby zagwarantować najwyższą jakość i niepowtarzalny charakter produktów. Receptura i sposób przygotowania przetworów i przystawek Galfrè, pozostały niezmienne od ponad stu lat, dzięki czemu smak każdego ze specjałów otwiera przed nami wrota do przeszłości. W ten sposób tradycja Piemontu, ukryta w słoiczkach i konserwach, trwa do dziś i podróżuje w przyszłość.