Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Wielkanocna babka Colomba Wiśnie i Czekolada firmy Galup w bezglutenowym wydaniu
Masa netto: 400g
Colomba Wiśnia i Czekolada bez glutenu - Tradycyjna włoska babka drożdżowa w bezglutenowej odsłonie
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne. Teraz colomba jest dostępna w wersji bezglutenowej, dzięki czemu każdy, niezależnie od diety, może cieszyć się włoskim akcentem przy świątecznym stole.
Babki są ręcznie pakowane. We Włoszech babki colomba (w kształcie gołąbka) są wręczane jako tradycyjny prezent z okazji Świąt Wielkanocy.
Składniki: Ciasto bezglutenowe (skrobia kukurydziana, cukier, emulgator: E471, błonnik roślinny (psyllium), guma guar, sól, przeciwutleniacz: kwas sorbowy), woda, wiśnie 12% (wiśnie, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, sok wiśniowy, koncentrat roślinny [marchew czarna, hibiskus, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, naturalne aromaty]), masło (bez laktozy), granulki cukrowe (cukier, skrobia kukurydziana), krople czekolady ciemnej (cukier, miazga kakaowa, masło (tłuszcz) kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa), świeże jaja klasy A: pasteryzowane, zakwas naturalny, mleko odtłuszczone w proszku bez laktozy, drożdże piwowarskie, żółtko jaja kategorii A: pasteryzowane, guma ksantanowa, aromaty naturalne.
Składniki glazury 15%: granulki cukrowe (cukier, skrobia kukurydziana), migdały 19%, orzechy laskowe 19%, mąka ryżowa, pasteryzowane białko jaja.
Może zawierać orzechy i pistacje.
Masa netto: 400 g
Producent: Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: data podana na opakowaniu.