Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Pandoro Tradizionale "Gran Galup" - Włoska babka drożdżowa z cukrem pudrem
Masa netto: 750 g
Pandoro Tradizionale - Tradycyjna babka drożdżowo-maślana Pandoro z cukrem pudrem, którym obsypuje się babkę.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane.
Babka pandoro jest wytwarzana z dodatkiem masła i jajek, wierzch posypuje się cukrem pudrem (torebka z cukrem jest dołączona do babki).
Babki pandoro to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 1 kg
Producent : Galup
Wyprodukowano we Włoszech
Najlepiej spożyć przed: 31.05.2023