Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Pandoro Tradizionale "Gran Galup" - Włoska babka drożdżowa z cukrem pudrem
Masa netto: 1kg
Pandoro Tradizionale - Tradycyjna babka drożdżowo-maślana Pandoro z cukrem pudrem, którym obsypuje się babkę.
Składniki: mąka z pszenicy typu „0” , świeże jaja kategorii A od kur z wolnego wybiegu 23%, cukier, masło (mleko) 17%, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, drożdże naturalne (mąka z pszenicy typu „0”, woda), świeże mleko pełne, sól, masło kakaowe, drożdże piwne, naturalne aromaty, aromat (Wanilina).
Saszetka cukru pudru (50 g): cukier, krobia pszenna, aromaty.
Może zawierać orzechy, gorczycę i soję.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane w piękny okrągły karton.
Babka pandoro jest wytwarzana z dodatkiem masła i jajek, wierzch posypuje się cukrem pudrem (torebka z cukrem jest dołączona do babki).
Babki pandoro to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 1 kg
Producent : Galup, Piemont, Włochy