Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone Biała Czekolada i Krem Pistacjowy
Masa netto: 900g
Panettone Biała Czekolada i Krem Pistacjowy, 900g
Panettone z dodatkiem gęstego i miękkiego kremu pistacjowego wzbogaconego kawałkami białej czekolady.
Intensywny i sugestywny smak pistacji wtapia się w słodycz miękkiego ciasta. Nieodparty. Jeszcze bardziej eleganckie, jeśli zostaną posypane cukrem pudrem.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto: 1kg
Producent : Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.05.2024